(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Seniorovi se udělalo špatně a požádal kolemjdoucího o pomoc, muž jej okradl

  • 36
Policisté dopadli zloděje, který okradl seniora se zdravotními potížemi. Devětasedmdesátiletý muž jej požádal o přivolání záchranky, místo toho ale přišel o peněženku.

Samotná krádež se stala na konci dubna v Kraslicích, policie o ní nyní informovala s tím, že pachatele vypátrala.

Seniorovi se tehdy na schodišti u vchodu do panelového domu udělalo zle. Okolo šel právě sedmačtyřicetiletý muž, který se nabídl, že mu zavolá záchranku.

„Vyžádal si od něj kartičku pojišťovny s tím, že ji budou zdravotníci potřebovat. Muž mu předal celou svou peněženku i s hotovostí, osobními doklady a platební kartou, u které byl lísteček s napsaným PIN kódem,“ popsala krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Muž i s peněženkou odešel a žádnou záchranku nezavolal. Když to senior zjistil, zatelefonoval své příbuzné, která hned přijela a postarala se o něj.

Mezitím se zloděj společně se svými dvěma kamarády ve věku 20 a 30 let vydal k místnímu bankomatu, kde se několikrát pokusil vybrat peníze. „V jednom případě se jim to podařilo a vybranou hotovost si poté rozdělili mezi sebou. Poškozenému způsobili škodu přesahující sedm tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Sokolovští kriminalisté nyní trojici obvinili z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Nejstarší z obviněných se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za krádež odsouzen. Proto mu teď hrozí až tři roky vězení, ostatním dvěma pak dva roky,“ doplnila k případu Krejčí.