Zloděje nafty schovaného v listí našel služební pes Adag.

Zloděje nafty schovaného v listí našel služební pes Adag. | foto: Policie ČR

Zloděj nafty se před policií marně ukrýval v listí, našel ho služební pes

  • 5
Z krádeže a poškození cizí věci obvinili v těchto dnech policisté tři muže, kteří v první polovině ledna kradli pohonné hmoty ze zaparkovaných nákladních automobilů po celém Karlovarsku. Celkem tak získali více než tři tisíce litrů nafty. Celkem způsobili škodu za více než sto tisíc korun.

Trojice mužů ze Sokolovska a Karlovarska věkově okolo čtyřicítky má na svědomí nejméně pět těchto krádeží. Skupina obvykle kradla v noci.

Po příchodu na místo si vždy vytipovali nákladní automobil, vypáčili víko palivové nádrže a přečerpali naftu do přinesených barelů. Několikrát to vyšlo, akce z úterý 14. ledna se jim ale stala osudnou.

Dva z pachatelů vyrazili společně brzy ráno do Horního Žďáru, kde je však někdo vyrušil, a tak utekli.

Svědek přivolal policisty, kteří přijeli společně s kriminalistickým technikem a také psovodem se služebním psem Adagem.

„Ten ihned zachytil pachovou stopu a policisty dovedl několik set metrů až na místo, kde se před nimi v listí schovával jeden z pachatelů,“ popsala policejní mluvčí Zuzana Týřová.  Policisté devětatřicetiletého muže zadrželi a převezli na služebnu.

Při pátrání v okolním terénu dovedl služební pes policisty ještě k ukrytému osobnímu vozu, který patřil zlodějům.

Později během vyšetřování se policisté dostali na stopu i zbylých dvou zlodějů, které následně zadrželi. Vzhledem ke způsobené větší škodě hrozí všem pachatelům až pět let vězení.