(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Przeczek, 5plus2.cz

Do Karlových Varů začne létat z Moskvy nízkonákladová společnost Pobeda

  • 14
Dvakrát týdně, v pondělí a v sobotu, bude od 17. února zajišťovat letecké spojení mezi Moskvou a Karlovými Vary ruská nízkonákladová společnosti Pobeda. Letenky začala prodávat o Vánocích.

Stroje letecké společnosti Pobeda budou vzlétat z moskevského letiště Vnukovo. Karlovy Vary jsou první destinací tohoto dopravce v České republice a šestnáctým místem v její mezinárodní síti linek.

První letenky začala letecká společnost Pobeda prodávat 26. prosince. Minimální tarif je 499 rublů včetně letištních poplatků. Do konce zimního letového řádu roku 2018 chce dopravce v tomto tarifu nabídnout minimálně sto letenek.

„Velice mě těší, že jako jediní v republice můžeme cestujícím nabídnou lety od této nízkonákladové společnosti, Která je zároveň jedním z nejžádanějších dopravců na ruském trhu,“ konstatoval Martin Hurajčík, náměstek hejtmanky Karlovarského kraje pro dopravu.

Kraj i vedení letiště podle něj stále aktivně vyhledává nové příležitosti. „Navázali jsme například spolupráci s Jiřím Posem, bývalým manažerem Českých aerolinií a pozdějším ředitelem pražského letiště. V této oblasti má dlouholeté a pro nás velmi cenné zkušenosti,“ doplnil Hurajčík.

To, že se po dlouhých jednáních podařilo na tradiční linku z Moskvy dohodnout vstup mladé a dynamické společnosti, vítá i ředitel letiště Václav Černý. „Karlovarské letiště tím poprvé v historii získá nízkonákladového dopravce,“ řekl ředitel.

Věří, že provoz nové linky bude úspěšný a rychle si získá svou klientelu. „Zejména tu, která dnes využívá levnějších letů do Prahy s následnou pozemní dopravou do Karlových Varů,“ zdůraznil Černý.

Letecká společnost Pobeda vznikla v roce 2014. Je členem skupiny Aeroflot a létá pouze s moderními letadly typu Boeing 737 – 800. Cestujícím nabízí tarify v průměru o 20 až 25 procent nižší než u klasických dopravců.

Díky cenové politice se stala nejžádanějším leteckým dopravcem na ruském trhu. V listopadu ji pak prodejní portál Aviasales vyhodnotil jako cenového lídra. Průměrná obsazenost letů Pobedy je 95 procent a na většině linek dosahuje dokonce stoprocentní naplněnost.