(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Dvojice kradla v obchodě, přistižená žena bila člena ostrahy pěstí

  • 8
Karlovarští kriminalisté obvinili muže a ženu, kteří společně kradli v jednom z obchodů. Když je přistihla ostraha, chovali se agresivně. Žena bila pracovníka ochranky pěstí, muž vytáhl na zaměstnance prodejny šroubovák.

Na zlodějskou výpravu se dvojice vypravila v polovině června. Osmatřicetietá žena z regálů ukradla kameru a laserový měřič vše v hodnotě necelých dvou tisíc korun.

„Obchod žena opustila jednosměrným vchodem. Umožnil jí to její komplic, který si stoupnul ke dveřím, aby se otevřely,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

V té chvíli už zlodějku sledovala ostraha obchodu. „Žena se dala na útěk a zboží odhodila. Ochranka ji i tak zadržela,“ konstatovala mluvčí. Dopadená žena pak člena ostrahy několikrát udeřila pěstí do obličeje.

Na scénu v tu chvíli vstoupil její čtyřiačtyřicetiletý kumpán. „Se šroubovákem v ruce vyhrožoval zaměstnancům. Požadoval, ať ostraha ženu pustí, jinak všem ublíží,“ popsala Týřová.

Muži hrozí za opakované krádeže až osm let vězení

Tento muž má již na svém kontě více krádeží, a to nejméně sedm. Z různých obchodů bral převážně kosmetiku a různé drogistické zboží.

V polovině července navíc využil neopatrnosti muže, který seděl u obchodního domu na schodišti. Ukradl mu peněženku s doklady a finanční hotovostí.

„Celkem tak pachatel způsobil škodu kolem třiceti tisíc korun,“ popsala pestrou kriminální minulost obviněného Týřová.

Muži nyní hrozí za krádež a vydírání až osm let vězení, ženě může soud vyměřit až tříletý nepodmíněný trest za krádež a ublížení na zdraví.