ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Pavla Matějů

Strážníci vrátili ženě psa a našli manžela. Odměnila se jim koláčky

  • 12
Dvakrát radost v jednom dni udělali karlovarští strážníci místní starší ženě, které vrátili zaběhnutého psa, a poté i pomohli najít manžela. Osobně je potom navštívila na služebně a nepřišla s prázdnou.

Oznámení o zaběhlém psovi v karlovarské městské části Doubí přijalo operační a informační středisko městské policie v pondělí 7. října v 17 hodin. Oznamovateli se psa podařilo chytit, a tak strážníci po příjezdu na místo z obojku zjistili telefonní číslo majitelky a obratem ji kontaktovali.

„Při předání pejska v místě bydliště od paní zjistili, že ho vzal na procházku manžel, kterému se nejspíš vytrhl,“ popsal vývoj situace velitel karlovarských strážníků Marcel Vlasák.

Protože čtyřiaosmdesátiletý muž u sebe bohužel neměl telefon a vzhledem k věku se už hůře pohybuje, nabídli strážníci seniorce pomoc, zjistili popis manžela a kontaktovali další hlídky s žádostí o součinnost.

„Pána se díky tomu nakonec podařilo najít nezraněného na půl cesty mezi Doubím a Tuhnicemi. Strážníci ho následně dopravili domů,“ popsal Vlasák.

Případ měl ještě příjemnou dohru. „Paní přišla na služebnu osobně poděkovat za projevenou empatii a pomoc a přinesla strážníkům výborné domácí koláčky. Sladká pochvala je samozřejmě potěšila,“ doplnil velitel.

Podotkl přitom, že lidé strážníkům za jejich práci příležitostně děkují a osobní forma není výjimkou. „Jen za poslední rok si pamatuji podobné poděkování, tehdy paní přinesla strážníkům dort. Ženy prostě vědí, že chlapi jsou na sladké,“ podotkl s úsměvem velitel Vlasák.