Proč objímal mladík záchodovou mísu ve škole, prošetřují karlovarští policisté (ilustrační foto).

Proč objímal mladík záchodovou mísu ve škole, prošetřují karlovarští policisté (ilustrační foto).

Mladík se vloupal do školy, přitulil se k toaletě a nechtěl ji pustit

  • 6
Netypický zásah mají za sebou karlovarští strážníci. O víkendu museli odtrhnout devatenáctiletého mladíka z Lubence od záchodové mísy v jedné z karlovarských základních škol. Mladý muž se do budovy vloupal, přitulil se k toaletě a nechtěl se jí pustit.

Na to, že v Základní škole J. A. Komenského v Kollárově ulici není něco v pořádku, upozornil strážníky signál takzvaného pultu centralizované ochrany. Služebnou se rozezněl v sobotu dopoledne.

Při venkovní kontrole budovy nejprve nic nenasvědčovalo tomu, že by byl ve škole nevítaný návštěvník. Přesto se městští policisté podívali dovnitř.

"Na toaletách si všimli, že je jedna z kabinek uzamčena zevnitř. Jelikož na výzvy k otevření nikdo nereagoval a v místnosti bylo ticho jak v kostele, otevřeli si strážníci kabinku pomocí nože," popsal Jan Trojáček, zástupce velitele karlovarské městské policie.

Na obraz, který strážníci uviděli, asi jen tak nezapomenou. "Po otevření spatřili muže, který onu místnost nevyužil obvyklým způsobem, ale ležel na zemi v objetí se sanitárním zařízením. Ani po svém objevení nedbal výzev strážníků k opuštění úkrytu a stále se choval jakoby na místě vlastně ani nebyl," uvedl Jan Trojáček.

Protože se mladík strážníkům bránil, museli ho zpacifikovat, nasadit mu pouta a teprve potom se jim ho podařilo vyvést ven.

Do budovy se podle hlídky dostal vypáčeným oknem, které po sobě také vzorně zavřel. Jiná škoda než na poškozeném okně škole nevznikla. Mladého muže předali strážníci do rukou státních policistů.

"V současné době zadržení mladého muže prověřujeme," uvedl karlovarský policejní mluvčí Pavel Valenta. Součástí prověřování je podle něj i to, zda byl mladík pod vlivem drog či alkoholu.