(ilustrační snímek) | foto: MF DNES

Šest divočáků vyhnalo dvě stovky vodáků z kempu, zasahovala policie

  • 65
Šest divočáků vyhnalo v noci dvě stovky lidí z vodáckého tábořiště v Doubí na okraji Karlových Varů. Vodáci museli hodinu čekat, než policejní hlídka zvířata, která hledala něco dobrého k snědku, odehnala do nedalekého lesa.

„Bylo to okolo jedenácté hodiny večer, přišlo sem šest divočáků,“ říká Jaroslav Beránek, který tráví dovolenou na vodě. Lidé kemp na pokyn policejní hlídky, která přijela celou situaci řešit, opustili.

„Museli jsme z tábořiště odejít a hodinu čekat, co bude dál. Pak nám řekli, že prasata jsou pryč a můžeme se zase vrátit. Někdo čekal v autě, jiná parta hrála na kytaru. Matky zase čekaly se spícími dětmi v náručí,“ popisuje Beránek večerní zážitek.

Zbytek noci byl klid, i když podle některých návštěvníků se prasata snažila nad ránem zase vrátit.

Proti divočákům měli policisté zásah poprvé.

„Na základě přijatého oznámení vyjela večer policejní hlídka do vodáckého kempu v Doubí, kde se údajně mělo pohybovat stádo divočáků. Policistům se podařilo divočáky vyhnat z areálu kempu směrem do lesa. Za poslední dobu jsme se s ničím obdobným nesetkali,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Vodácký kemp v Doubí u Karlových Varů

Vodácký kemp v Doubí u Karlových Varů

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Plot je nezastaví

Divočáci ale na karlovarském tábořišti poprvé nebyli. „Bylo to už podruhé, jsou stále drzejší,“ konstatovala správcová kempu Iveta Schramlová.

V minulosti ale divočáci v okolí tábořiště řádili spíše jen na jaře nebo na podzim. „Přišli třeba, když někdo nechal otevřená vrátka a podobně, letos ale překonají i plot. To dříve určitě nebylo,“ dodala správcová. Kvůli prasatům teď upozorňuje vodáky, aby si pečlivě uklízeli jídlo.

Bachyně s několika selaty do tábořiště přišla hledat potravu už před týdnem. Tehdy na místě zasahovali karlovarští strážníci.

„Oznamovatel požadoval od strážníků vyřešení situace odstřelem. Možná by stálo za to, areál lépe zabezpečit, provedené opravy oplocení jsou nedostatečné a především pak ‚nelákat‘ prasata ponecháním zbytků potravin v koších přes noc,“ míní velitel karlovarské městské policie Marcel Vlasák.

Před časem napadl divočák muže v Praze: