Nákladní auto převáželo různé jednotlivě balené látky, část z nich jsou látky...

Nákladní auto převáželo různé jednotlivě balené látky, část z nich jsou látky nebezpečné. | foto: HZS Karlovarského kraje

Kamion převážel nebezpečné látky, po srážce s osobním autem skončil na boku

  • 0
Po kolizi s osobním autem se ve středu ráno na Chebsku převrátil na bok kamion převážející nebezpečné látky. Nehoda se stala na silnici I/6 u odbočky na Pomezí nad Ohří, kamion skončil převrácený mimo vozovku pod mírným svahem. Při nehodě se lehce zranil tři lidé.

Nákladní auto převáželo různé jednotlivě balené látky, část z nich je nebezpečných. „Došlo k úniku nafty do půdy. Jiné látky neunikly, při nehodě nedošlo k poškození obalů,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Kromě hasičů situaci na místo přijeli monitorovat také zástupci odboru životního prostředí a Povodí Ohře. „S ohledem na charakter převážených látek budou hasiči s maximální opatrností překládat náklad do náhradního vozidla tak, aby ani při této činnosti nedošlo k úniku nebezpečných látek,“ ujistil mluvčí.

Podle odhadu policie bude překládka trvat do středečního podvečera. Zajišťuje ji přivolaná specializovaná firma. Po celou dobu je provoz v místě nehody řízený kyvadlově.

„Následovat bude vyproštění samotného vozidla. Předpokládáme, že v pozdních večerních hodinách by mohl být provoz zcela obnoven,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že příčiny nehody policisté zjišťují.