Charkovský Prime Orchestra vystoupí na podporu Ukrajiny v karlovarském Thermalu.

Charkovský Prime Orchestra vystoupí na podporu Ukrajiny v karlovarském Thermalu. | foto: Foto archiv Prime OrchestraMAFRA

Charkovští symfonici koncerty vydělávají na léky, oblečení i generátory

  • 0
Na podporu Ukrajiny už rok těžce zmítané válkou vystoupí v Karlových Varech charkovské hudební těleso Prime Orchestra. Svou Film Sympho Show představí zdejšímu publiku ve velkém sálu hotelu Thermal 1. dubna.

Charkov je městem hudby kreativní sítě UNESCO. Druhá největší metropole země leží jen pár desítek kilometrů od hranic s ruským agresorem, od 24. února 2022 je pod neustálou palbou. Mnoho civilistů zde zůstává bez elektřiny, tepla a vody.

Orchestr z výtěžku turné financuje nákupy generátorů, léků, zdravotnického vybavení, pomůcek pro handicapované, oblečení, dětské výživy a dalších potřebných věcí.

Při svých vystoupeních hudebníci vyprávějí evropskému publiku o svých osobních zkušenostech s válečnými hrůzami a o Charkovu promítají film - jak vypadal před válkou a co se v něm děje nyní. Samotné vystoupení je ovšem především skvělou zábavou. Koncertní program Sympho Show je poskládaný z coverů a mash-upů světových hitů a soundtracků v originálním aranžmá, vše je navíc zabalené do poutavého vizuálu.

Poslední zastávka českého turné

Prime Orchestra zahrnuje na čtyřicet profesionálních hudebníků a zpěváků, expresivní rockovou kapelu a mistra zvukových efektů, to celé pod vedením charismatického dirigenta.

Během dvouhodinového vystoupení se skrz bláznivou dynamiku s odleskem světové kinematografie ponoříte do atmosféry kultovního filmového universa Star Wars, Mission Impossible, Pirátů z Karibiku, Rockyho či Harryho Pottera.

Připomenete si sci-fitrháky Počátek a Interstellar, zavzpomínáte na Flash Dance i Gladiatora a dojde také na aktuální hit Wednesday. Atmosféru koncertu podtrhuje kromě projekce na velkém plátně také světelná show a řada speciálních efektů.

Během svých turné vytvořil orchestr už na dvacet programů, které představil publiku v rámci 750 uspořádaných koncertů v různých zemích světa. Karlovy Vary jsou poslední zastávkou českého turné.