Boží Dar hledá investora pro svůj zchátralý hotel na Klínovci.

Boží Dar hledá investora pro svůj zchátralý hotel na Klínovci. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Rozpadlý horský hotel na Klínovci stále čeká na movitého investora

  • 2
Do března příštího roku chce mít město Boží Dar jasno, jak naloží se svým zchátralým hotelem na krušnohorském Klínovci. Tento termín platí i o výběru strategického partnera, který po desetiletích navrátí hotelu bývalou slávu.

"Už jsme dostali od některých investorů z regionu i mimo něj zajímavé nabídky na spolupráci. Jsou ochotní do projektu vstoupit za oboustranně výhodných podmínek," řekl božídarský starosta Jan Horník.

Jedna z možností je podle něj hotel prodat investorovi, který by nemovitost zrekonstruoval a provozoval. "Naše by byla část hotelu, kterou bychom pronajímali," doplnil starosta.

Boží Dar nechce ubytovací a stravovací provozy na Klínovci sám provozovat, protože zjistil, že to je "neuhlídatelné".

Radnice totiž před čtyřmi lety prodala svůj luxusní hotel Praha, protože jeho zaměstnanci krátili tržby a jinak šidili městskou pokladnu.

Hotel Praha měl přitom sloužit k tomu, aby se radnice naučila podnikat v hotelnictví a své zkušenosti pak přenesla na Klínovec.

Starosta Horník se neodvažuje hrát si na věštce a předpovídat, kdy se investoři pustí do opravy klínoveckého hotelu.

"Půjde o heroický výkon investorů, pokud se to podaří za tři roky. Ale díky revitalizačnímu plánu je dobře nakročeno, takže při žádosti o stavební povolení by nemělo projektanta nic překvapit."

Na Klínovci je nově zavedený plyn. A pod zbrusu novou komunikací od odbočky z hlavní silnice až na vrchol je položená splašková kanalizace a přívod vody.