Takto by měl objekt bývalého hotelu Myslivna v sousedství ostrovského zámku...

Takto by měl objekt bývalého hotelu Myslivna v sousedství ostrovského zámku vypadat po rekonstrukci. | foto: MÚ Ostrov

V bývalém hotelu Myslivna vzniknou luxusní byty, město je bude pronajímat

  • 0
V bývalém hotelu Myslivna v Ostrově na Karlovarsku vzniknou luxusní byty. První nájemníci by se do nového bydlení v historické budově ze 17. století mohli nastěhovat už za dva roky.

Rada města právě schválila zadávací dokumentaci i vyhlášení veřejné zakázky na rekonstrukci objektu. Ta počítá s tím, že bude z bývalého hotelu bytový dům s deseti bytovými jednotkami včetně potřebného příslušenství a vybavení o velikosti od 70 do 117 m².

Tři byty budou zároveň řešeny jako mezonetové a v přízemí objektu má vzniknout nebytový prostor pro komerční účely.

Jednotlivá podlaží pak propojí nově navržené železobetonové schodiště s ocelovými schodnicemi. Na jižní fasádě by měla vzniknout i nová pavlač s exteriérovým únikovým schodištěm.

„V letošním roce plánujeme prostavět deset milionů korun a začátkem roku 2023 by mohl mít tento krásný historický objekt už nové obyvatele,“ potvrdil starosta Ostrova Jan Bureš

Celkové náklady na přestavbu objektu se odhadují na 42 milionů korun a radnice počítá s tím, že si byty nechá v majetku města a bude je pronajímat stejně jako byty v nedalekém klášteře. Objekt dostane pravděpodobně název Rezidence Bílý dvůr, a naváže tak na svoji bohatou historii.

Objekt bývalého hotelu Myslivna je zapsán v Ústředním seznamu kulturních památek ČR a je zároveň součástí městské památkové zóny Ostrov stanovené vyhláškou ministerstva kultury. Také proto budou veškeré práce prováděny pod dozorem státní památkové péče. 

Dva objekty tvořící dnes jeden provozní celek byly původně součástí panského hospodářského dvorce Bílý dvůr a patřily k Paláci princů, který je dnes sídlem Městské knihovny.

Nevyužívaný hotel Myslivna koupilo město za deset milionů korun v roce 2016 a další peníze investovalo do přípravy inženýrských sítí. Někdejší vedení města tu chtělo mít pivovar a wellness, to se ale nepodařilo prosadit. Od té doby byl objekt prázdný. 

Letos by měly být dokončeny práce na opravě střechy, která vyjde na více než šest milionů. Radnice na ni využije i dotaci ministerstva kultury.