Unikátní velké designové nástěnné hodiny jsou novým výrazným prvkem výzdoby...

Unikátní velké designové nástěnné hodiny jsou novým výrazným prvkem výzdoby centrální recepce Grandhotelu Pupp. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Recepci Grandhotelu Pupp zdobí unikátní nástěnné hodiny, váží 40 kilogramů

  • 2
Rozsáhlou rekonstrukcí prošly všechny společné hotelové prostory karlovarského Grandhotelu Pupp včetně hlavní recepce. Tu nyní nově zdobí unikátní designové nástěnné hodiny Bohematic vyrobené ve spolupráci s karlovarskou sklárnou Moser.

„Naše zadání bylo jednoduché. Přáli jsme si majestátní hodiny od českých prémiových značek, které myšlenku českého hotelu pro české hosty podpoří,“ dodává generální ředitel hotelu Jindřich Krausz.

Unikátní velké designové nástěnné hodiny jsou novým výrazným prvkem výzdoby centrální recepce Grandhotelu Pupp.

Hodinářská manufaktura Bohematic z Nového Města nad Metují se zaměřuje na ruční výrobu malosériových mechanických hodinek. Společně se sklárnou Moser vytvořila nástěnné hodiny vážící 40 kilogramů, na jejichž designu se podílelo studio Olgoj Chorchoj a designéři Michal Froněk a Jan Němeček.

Mistři skláři karlovarského Moseru vyrobili dvanáct segmentů v kouřové barvě, které jsou vybroušené na milimetry přesně do rámu. Loga a ciferník jsou pískované, zlacené a ručně leštěné, o font číslic se pak postaralo studio Najbrt.

S ručičkami se experimentovalo

S ručičkami hodin v tak výjimečné velikosti bylo nutné také trochu experimentovat. Musely být lehké, aby je strojek bez nadměrné zátěže utáhl, ale zároveň tuhé, aby dobře držely tvar. Nakonec se ukázala jako nejlepší kombinace odlehčené slitiny s obdélníkovými výseky. Ručičky hodin pak pohání švýcarský synchronní strojek na 220 V.

Hotel se ale rozhodl podporovat začínající designéry, svou příležitost tak dostali i studenti Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. V rámci své ročníkové práce měli pro hotel navrhnout vázy do společných prostor.

Podle vítězného návrhu Kateřiny Winterové už nechal hotel v porcelánce Rudolf Kämpf v Loučkách originální minimalistické vázy vyrobit.

Hosté pijí mattonku a jedí z porcelánu Thun

Na zahájení sezony čekal karlovarský Grandhotel Pupp dlouhých osm měsíců a první hosty přivítal až na začátku letošního léta. Ti přijížděli stále častěji, ale nejlíp je na tom hotel právě v těchto dnech.

„Máme sedmdesátiprocentní obsazenost a velký zájem už registrujeme i ze strany firem, které objednávají nejrůznější akce,“ říká Jindřich Krausz.

Spokojen je pak zejména s nárůstem zájmu ze strany tuzemských hostů, ti tvoří až polovinu všech ubytovaných. Podle Jindřicha Krausze je to nejen otázka cenové politiky, ale zejména nabízené kvality.

„Náš host tu bude vždycky pít jen Mattoni, jíst bude z porcelánu Thun a k tomu mu bude hrát klavír značky Petrof. Cílíme tím na domácí klientelu a začíná se nám to vyplácet,“ vysvětluje ředitel.