Marie Poledňáková (23. října 2013)

Marie Poledňáková (23. října 2013) | foto: Herminapress

Filmaři začnou ve Varech natáčet kriminálku podle románu Poledňákové

  • 3
Do krajského města po jihokorejských filmařích zavítali tuzemští tvůrci. Od 23. listopadu začnou v Karlových Varech natáčet snímek Ten, kdo tě miloval. Autorkou stejnojmenného románu je Marie Poledňáková.

Ve svém prvním kriminálním díle Poledňáková popisuje příběh Vandy Kalinové žijící v lázeňském maloměstě.

„Z těch asi šestadvaceti natáčecích dní jich v Karlových Varech bude přibližně osm. Natáčet budeme jak přímo v Karlových Varech, tak třeba v hotelu Riverside u březovské přehrady. Kromě toho budeme také v Chebu na vánočních trzích a na Božím Daru,“ řekl producent snímku Adam Dvořák.

Režie kriminální komedie se ujal Jan Pachl, který je podepsaný také pod televizním seriálem Rapl. Diváci, kteří si oblíbili svérázného detektiva Kuneše v podání Hynka Čermáka, se mohou těšit, že ho uvidí i v tomto filmu. Kromě něj se ve snímku objeví také Eva Holubová, Václav Postránecký, Soňa Norisová či Karel Heřmánek.

„Castingy už máme za sebou, takže máme obsazené i všechny dětské role,“ prozradil Adam Dvořák. Filmaři hledali dva dětské představitele a na konkurz jich dorazilo sedm set.

V románu Marie Poledňákové ztratí Vanda Kalinová manžela, který byl elitním vyšetřovatelem. V manželových věcech pak narazí na dokumenty, které ukazují, že k ní Josef nebyl upřímný. Vanda se pak společně se svými dětmi a tchyní vydává po stopách tajemství, která vedou nejen k nejmocnějšímu muži kraje, ale i do její vlastní minulosti.

Producentský štáb už kvůli natáčení kontaktoval primátora Karlových Varů Petra Kulhánka. „Poprosili nás o vstřícnost, protože se film bude odehrávat v Karlových Varech. Nechtějí po nás žádné peníze, ale spíše se chtějí bavit o organizačních věcech, jako jsou zábory, dopravní omezení a tak dále,“ uvedl.

Podle scénářůMarie Poledňákové vznikla řada legendárních českých filmů. Například S tebou mě baví svět, Jak dostat tatínka do polepšovny, Jak se krotí krokodýli nebo Líbáš jako Bůh.