(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Student přinesl do školy krabici marihuany, prozradil se videem na síti

  • 8
Na velké problémy si zadělal devatenáctiletý mladík z Nejdku na Karlovarsku. Nejprve své kamarádce dal dávku pervitinu, po které skončila v nemocnici, pak si přinesl do školy konopí, aby se pochlubil spolužákům.

Policisty na něj zavolali učitelé. Na tísňovou linku ohlásili, že do školy přinesl krabici od bot naplněnou marihuanou. Žák na sebe upozornil sám, neboť na sociálních sítích zveřejnil krátké video, na němž se svými výpěstky chlubí kamarádům. Z prostředí bylo jednoznačně poznat, že ho natočil ve škole.

„Ve škole neoprávněně přechovával několik kusů rostlin konopí a drť z těchto rostlin o celkové váze kolem 50 gramů,“ upřesnila krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Policisté zjistili, že se jednalo o stejného mladíka, který dal před necelým rokem mladistvé dívce dávku pervitinu. Její věk policie neuvedla.

„Dívka drogu užila poprvé a po několika hodinách se jí udělalo velmi špatně. Druhý den skončila se svým zdravotním stavem v nemocnici, kde byla i hospitalizována,“ upřesnila mluvčí.

Děvče tehdy trpělo nevolností, motala se mu hlava a vidělo rozostřeně. Podle lékařů měla dívka akutní otravu, se kterou strávila tři dny v nemocnici a poté ji propustili do domácího léčení.

Karlovarští kriminalisté nyní mladíka obvinili hned ze tří činů. Kromě nedovolené výroby omamných a psychotropních látek také z šíření toxikomanie a přechovávání drog. Ve vězení za to může skončit až na pět let.