VIDEO: Začala demolice Doubského mostu, do listopadu jej nahradí nový

  • 2
V Karlových Varech odpoledne začala postupná demolice Doubského mostu na hlavním tahu z Karlových Varů do Plzně. Je to první krok k úplné obnově mostu, který se dostal do havarijního stavu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které je investorem stavby, za obnovu zaplatí 82,4 milionu korun s DPH.

„Zahájíme postupné odstraňování Doubského mostu, které bude probíhat asi měsíc. Následovat budou práce na výstavbě nového mostu. Zprovoznění mostu plánujeme na konec listopadu 2019,“ sdělila mluvčí dodavatelské firmy Eurovia Iveta Štočková.

Obnovu mostu zadalo ŘSD jako jednu velkou zakázku. Dodavatel má zajistit demolici, nový projekt i stavbu nového mostu. A to ve lhůtě 35 týdnů.

 Doubský most chtělo ŘSD opravit už loni. Tehdy měla stát rekonstrukce 8,8 milionu korun. Jenže po zahájení prací se ukázala skrytá vada - porucha svazku 14 šikmých kabelů, které byly ukotveny v levém poli mostu.

Zástupce autorského dozoru vyhodnotil stav mostu jako havarijní a neopravitelný a navrhl jej zbourat a nahradit novým (podrobněji v článku VIDEO: Vary se zlobí na ŘSD, zbourání doubského mostu město nečekalo).

Od loňska uzavřený Doubský most přitom komplikuje dopravu v lázeňském městě. Velká část dopravy jej objíždí přes nedaleký Dvorský most, který patří městu a je také už ve velmi špatném stavu.

,