Při tragické dopravní nehodě na karlovarském průtahu zemřel mladý řidič.

Při tragické dopravní nehodě na karlovarském průtahu zemřel mladý řidič. | foto: HZS Karlovarského kraje

Řidič auta zezadu narazil do nákladního vozu, na místě podlehl zraněním

  • 9
Tragická dopravní nehoda se brzy ráno stala na karlovarském průtahu. Řidič osobního auta tam zezadu narazil do nákladního vozidla a na místě zemřel. Kvůli vyšetřování havárie byla silnice tři hodiny uzavřena.

Nehoda se stala krátce před čtvrtou hodinou na silnici I/6, na příjezdu od Ostrova do Karlových Varů.

„Šestadvacetiletý muž řídil osobní vozidlo značky Audi. U odbočovacího pruhu na Prahu však zezadu narazil do nákladního vozidla, které jelo před ním. Řidič osobního auta utrpěl zranění, kterým i přes okamžitou zdravotní pomoc na místě podlehl. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření,“ informovala krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Hasiči zaklíněného řidiče z osobního vozu vyprostili a oživovali jej.

„V resuscitaci pokračovala i záchranná služba, která povolala vrtulník. Místo pro přistání bylo připravené na silnici přímo u nehody. Vrtulník byl odvolán ve chvíli, kdy lékař konstatoval smrt řidiče,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Situace si vyžádala přítomnost psychologa hasičského záchranného sboru. „Ten poskytl pomoc druhému řidiči i pozůstalým,“ řekl Kasal.

Silnice byla zcela uzavřena až do sedmi hodin.

Další tragická nehoda se na silnici I/6 stala kolem poledne, tentokrát u odbočky na Údrč ve směru z Prahy na Karlovy Vary. „Motocyklista zřejmě předjížděl kolonu vozidel a narazil do protijedoucího vozidla značky Liaz. Řidiči motocyklu byla poskytnuta první pomoc, avšak utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ řekla Týřová.