Opilý řidič na Chebsku narazil do stromu. | foto: Policie ČR

Opilý řidič narazil do stromu, při vyšetřování nehody napadl policistu

  • 6
Na problémy se zákonem si v pondělí večer zadělal opilý řidič na Chebsku. Nejprve nezvládl jízdu autem a havaroval. Při vyšetřování nehody potom napadl policistu.

Dopravní nehoda se stala na silnici poblíž obce Poutnov na Tepelsku. Třiačtyřicetiletý muž, který usedl za volant posilněný alkoholem, nezvládl projet křižovatkou. Sjel ze silnice a narazil do stromu.

„V průběhu šetření dopravní nehody muž v podnapilém stavu napadl policistu ve služebním stejnokroji. Nejprve ho začal slovně urážet, poté ho chytil oběma rukama za balistickou vestu a začal s ním cloumat ze strany na stranu, následně se rukou napřáhl a chtěl policistu udeřit do horní části těla. To se naštěstí útočícímu muži nepodařilo, protože mu v činu policisté zabránili a zadrželi ho,“ popsal incident krajský policejní mluvčí Daniel Dvořák.

Hlídka dala řidiči dýchnout a test ukázal 2,13 promile alkoholu. Násilník pak putoval do policejní cely, kde čeká na rozhodnutí soudce o uvalení vazby.

„Muž je obviněný z ohrožení pod vlivem návykové látky a z násilí proti úřední osobě. Za to mu hrozí až čtyři roky vězení,“ doplnil Dvořák.