Řidič na Sokolovsku vyjel s namrzlým čelním sklem a naboural dvě auta. | foto: Policie ČR

Řidič ve spěchu vyjel s namrzlým čelním sklem, sousedům naboural dvě auta

  • 19
Jízda s namrzlým čelním sklem se nevyplatila muži v Rotavě na Sokolovsku. Nedojel totiž daleko, krátce po vyjetí od domu naboural dvě auta a napáchal skoro stotisícovou škodu.

Dvaačtyřicetiletý řidič v pátek krátce před pátou hodinou ráno nejspíš spěchal do práce, a tak nechal na své škodovce čelní sklo namrzlé. Spoléhat se na práci ventilátoru se mu ale vymstilo. Ujet zvládl něco málo přes čtyři stovky metrů a havaroval už v ulici, kde bydlí.

„Muž jel ve směru na Kraslice, když přehlédl stojící osobní automobil značky Volkswagen, kterému se včasným manévrem ještě dokázal vyhnout. Ovšem poté narazil do protijedoucího nissanu a od něj se po střetu odrazil a narazil do auta, kterému se předtím vyhnul,“ popsal kolizi krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Nehoda se obešla bez zranění. Všem třem řidičům dali policisté dýchnout, testy ukázaly, že byli střízliví. Škoda na poničených vozidlech se pohybuje okolo 90 tisíc korun.

„Policisté z dopravního inspektorátu tento přestupek vyřešili pokutou na místě, kterou uložili dvaačtyřicetiletému řidiči osobního automobilu značky Škoda,“ doplnil k případu mluvčí.

Podle něj je nutné z auta vždy nejen omést sníh, ale odstranit také led, a to i ze světel, na která řidiči často zapomínají. „Námrazu je třeba odstranit ze všech skel, čelní okno k řádnému výhledu vskutku nepostačí,“ dodal Kopřiva.