(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Stolař, MAFRA

Školačka uklouzla na desetimetrové skále, pád nepřežila

  • 71
Policisté na Sokolovsku prověřují smrt třináctileté dívky, která v sobotu ve večerních hodinách vylezla s kamarádkami na asi desetimetrovou skálu nedaleko Lokte. Nahoře se jí ale zřejmě smekla noha a dívka se zřítila dolů. Záchranáři již byli na místě neštěstí zbyteční.

„Její zranění nebyla slučitelná se životem,“ konstatoval Radek Hes, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. „Posádka sanitky ani nezahajovala oživovací pokusy. Na místo přivolala koronera a policisty,“ doplnil.

Ti nyní podle policejního mluvčího Daniela Dvořáka zjišťují okolnosti tragédie. „Podezření ze spáchání přečinu či zločinu nemáme,“ doplnil.

Tragédie se stala nedaleko cyklostezky mezi Loktem a Královským Poříčím.

„Je to velice smutné. Bohužel z pozice města toho proti podobným případům moc nenaděláme. Není v naší moci zakázat vstup na každý balvan v okolí města. Navíc děti, když si jdou hrát do lesa, na nějaké zákazy nehledí,“ podotkl k tragédii loketský místostarosta Petr Zahradníček.

Město má podle jeho slov zajištěné vyhlídkové trasy po okolních kopcích. Ani tam ale pohyb není bez rizika. „Například na Kolowratské skále, kde je dřevěné zábradlí, jsme už také zaznamenali úraz dítěte,“ dodal Zahradníček.