Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2020. Rychlobruslení na Zimním...

Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2020. Rychlobruslení na Zimním stadionu v Sokolově. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Zimní olympiáda dětí a mládeže se rozloučila s Karlovarským krajem

  • 0
Zimní olympiáda dětí a mládeže se loučí s Karlovarským krajem. Ve čtvrtek se uskutečnil slavnostní závěrečný ceremoniál v KV Areně, jehož součástí bylo vyhlášení vítězů zbývajících závodů i nejúspěšnějších krajských výprav.

Na zimní olympiádě bodovali i zdejší sportovci. Do čtvrtečního poledne měli na svém kontě šest zlatých, čtyři stříbrné a deset bronzových medailí. 

O tuto radost se postaral kromě běžkyň na lyžích také například zlatý Marek Štěrba z LK Slovan Karlovy Vary v lyžařském orientačním běhu, další zlatou v akrobatickém lyžování přidala skicrossařka Nella Trinerová v kategorii mladší dívky z TJ Jiskra Nejdek – oddíl alpských disciplín. 

Stříbro zase vybojovala Nela Apolínová ze Ski Klubu Karlovy Vary, a to ve stejné disciplíně. 

Přípravy letošních her ale zkomplikoval nedostatek sněhu v Krušných horách.

„Přestože přírodní podmínky lyžařům tuto sezonu vůbec nepřejí, podařilo se nám za přispění řady dobrovolníků připravit trať na závody Her zimní olympiády dětí a mládeže v délce cca 1,2 kilometru,“ uvedli zástupci LK Slovanu Karlovy Vary. 

Ti se společně s dalšími lidmi postarali o to, aby mohli sportovci závodit na Jahodové louce u Božího Daru, která by bez nich byla zcela bez sněhu.