Otevření cyklostezky vedoucí z Ostrova do Jáchymova u průmyslového parku...

Otevření cyklostezky vedoucí z Ostrova do Jáchymova u průmyslového parku Panattoni. (18. ledna 2022) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Cyklisté už mohou vyjet na stezku z Ostrova do Jáchymova, je hotová dřív

  • 2
Čtyři miliony korun zaplatil investor výstavby nových hal v areálu někdejšího podniku Škoda Ostrov do obnovy cyklostezky podél areálu. Zhruba šestisetmetrový úsek předala společnost Panattoni do předčasného užívání v úterý. Nahradil provizorní zpevněnou cestu na pozemku bývalé Škody Ostrov.

Tím ovšem plánované investice do cyklostezky mezi Ostrovem a Jáchymovem nekončí. „Budeme pokračovat jak ve směru k Ostrovu, tak na sever,“ potvrdil Pavel Sovička, ředitel Panattoni pro Českou a Slovenskou republiku. 

Společnost už od bývalého majitele odkoupila pozemky ve směru na Ostrov. Jí financovaná nová část cyklostezky bude zhruba 1,2 kilometru dlouhá a vyžádá si investici přibližně 12 milionů korun.

„Jak jsme se na začátku dohodli, náklady na vybudování cyklostezky nesla společnost Panattoni, která ji za symbolickou částku předala k užívání městu Ostrov. Věřím, že trasa bude hojně využívaná a bude přinášet radost všem cyklistům nejenom z Ostrova,“ uvedl při slavnostním předání stavby starosta města Jan Bureš.

Podle původního záměru měla být cyklostezka podél průmyslového areálu hotová společně s kolaudací první haly o rozloze 20 tisíc metrů čtverečních, kterou bude využívat společnost Amphelnol Tuchel Industrial. Tedy až na podzim letošního roku. 

„Výstavbu cyklostezky jsme však dokázali urychlit a díky tomu bude k dispozici už v této cyklistické sezoně,“ řekl za investora Pavel Sovička.