Na nádraží v Chebu vykolejila lokomotiva, skončila mimo trať v křoví

  • 42
Mimořádná událost se dopoledne stala na nádraží v Chebu, kde vykolejila lokomotiva nákladního vlaku a dostala se úplně mimo trať do křoví. Na místě zasahují drážní hasiči. Provoz na trati z Chebu na Tršnici byl nějakou dobu zastavený, nyní se jezdí po jedné koleji sníženou rychlostí.

Lokomotiva, takzvaný lokotraktor, vyjela několik metrů do stráně nad kolejemi. Událost se stala na dvojkolejné trati, která vede od německých hranic přes Cheb na Karlovy Vary a dál na Ústí nad Labem.

„Ve stanici Cheb došlo dnes krátce po 9. hodině při manipulaci s nákladní vlakovou soupravou z 12. staniční koleje na 1. spouštěcí kolej k najetí do zarážedla. Následkem toho vykolejilo hnací vozidlo, celý první vůz a došlo také k pádu stromů do trakčního vedení,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Nehoda se obešla bez zranění. Dopad do železniční dopravy není rozsáhlý. „Chod chebské stanice ovlivněn není, provoz byl zastaven ve směru z Chebu na Tršnici. Pro tento úsek je možná objížďka přes Františkovy Lázně, část vlaků byla tedy vedena odklonem,“ sdělila Eberl Friebová.

Na místě zasahují hasiči. „Zajišťuje se stabilizace lokomotivy proti dalšímu posunu. Musíme také zamezit možnému úniku provozních kapalin, zásah řídí drážní hasiči,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Drážní hasiči budou v průběhu dne řešit vyproštění lokomotivy. Zprovoznění uzavřené koleje Správa železnic předpokládá ve večerních hodinách.

České dráhy musely na rychlík R 611 v úseku z Chebu do Tršnice nasadit motorovou soupravu. Další osobní vlak jelodklonem přes Františkovy Lázně. V úseku Cheb - Tršnice byla v 11 hodin obnovena jízda vlaků po 2. koleji s omezením rychlosti kolem místa události.

Událost bude vyšetřovat Správa železnic, Drážní inspekce na místo nevyjížděla.