Ostrovské koupaliště dostane nové bazény. Chybět nebudou plavecké dráhy a vodní atrakce. | foto: Architektonické studio Hysek s.r.o.

Ostrovské koupaliště po opravě prokoukne, z jednoho bazénu budou dva

  • 0
Po padesáti letech provozu bude pro ostrovské koupaliště nadcházející letní sezona tou úplně poslední. Až se za rok koupaliště otevře veřejnosti znovu, bude už vypadat docela jinak.

Postupem času vyžadovaly původní stavby bazénů už tolik a stále větších oprav, že se město nakonec rozhodlo investovat do jejich generální rekonstrukce.

V roce 2020 prošly rekonstrukcí malé bazénky pro děti a letos v září se na koupaliště vrátí dělníci znovu. Hlavním cílem je vložení nového nerezového rekreačního bazénu dovnitř stávající betonové vany. 

Zároveň se bude nově hlavní bazén skládat ze dvou menších a půdorysně posunutých bazénů, které budou navzájem propojené průplavem a mostkem. 

Jižní bazén bude mít plaveckou část, ve které se počítá se čtyřmi drahami s odpovídající délkou 25 metrů a patřičným vybavením, tedy vodicími pruhy na dně a na stěnách a také se startovními bloky. V jeho rekreační části budou do stěn bazénu zabudovány masážní trysky, do dna perličky, projektanti přidali i dva chrliče a také vodní clonu a číši. 

V severním bazénu bude rušněji kvůli dojezdu otevřených skluzavek z přilehlého terénního svahu. Ta hlavní bude mít přes šedesát metrů a nahradí tu stávající, která už dožila. 

Nově by se měla vybudovat také tři metry široká a deset metrů dlouhá skluzavka, v západní části bazénu pak budou do trojúhelníku umístěny dva lanové mosty a houpací sítě. Průplav mezi těmito dvěma bazény bude široký čtyři metry a přes něj povede lávka propojující východní a západní bazénové ochozy.

Celkově bude mít bazén přes 46 metrů na délku a 18 metrů na šířku. „Jsem rád, že i v těchto nepříznivých časech může město pokračovat v plánovaných akcích, tohle je jedna z nich,“ dodal starosta Ostrova Jan Bureš s tím, že první červnový den roku 2022 by mělo být zrekonstruované koupaliště už veřejnosti opět přístupné.

4. července 2015