V Karlovarském kraji můžete zažít spoustu adrenalinové zábavy. Ti nejodvážnější mohou vyzkoušet například seskok padákem.

V Karlovarském kraji můžete zažít spoustu adrenalinové zábavy. Ti nejodvážnější mohou vyzkoušet například seskok padákem. | foto: Martin Cabal

Kam v kraji za adrenalinem? Ti nejodvážnější mohou skočit z letadla

  • 0
Zatímco někdo si ideální dovolenou představuje v klidu na písečné pláži, jiní by se v létě neobešli bez adrenalinových zážitků. To v posledních letech pochopili i obchodníci a nabídka extrémní zábavy v Karlovarském kraji každým rokem roste.

Zájemci si tak mohou vyzkoušet svou zdatnost v lanovém centru nebo se projet motokárou na závodním okruhu v Chebu.

1. Hory na koloběžce

V Krušných horách je hned několik možností, kde si půjčit terénní koloběžku, a ozvláštnit si tak horskou túru.

Koloběžky ocení i rodiny s dětmi, délku jízdy a její náročnost si totiž volí každý sám.

Půjčují je například ve Sportcentru Klínovec, kde zájemcům předají také tipy na nejlepší trasy podle toho, zda se chystají na celodenní nebo jen půldenní výlet. Pro začátečníky nabízejí i výjezdy s instruktorem.

Horské koloběžky půjčují také v božídarském areálu Novako, kde vás vlekem vyvezou na kopec a cesta dolů už je na vás. Po omrzení tam můžete koloběžky vystřídat třeba za terénní trojkolky.

Více informací: www.leto.sportklinovec.cz a www.novako-ski.cz

2. Lanová centra

Čím dál oblíbenější jsou lanová centra, kde se zabaví děti i dospělí a vyzkouší si své fyzické možnosti. V přírodním lanovém centru Svatý Linhart v karlovarském Doubí nabízí různě náročné okruhy podle věku návštěvníků, největší okruh je přístupný od dvanácti let a jeho zdolání trvá asi pětačtyřicet minut. Okruhy jsou pod dohledem školených instruktorů.

Oblíbené lanové centrum se nachází v adrenalinovém areálu na Plešivci, na výběr tu mají dvě různě náročné trasy a také speciální lanový park pro děti. Zajímavostí je pak noční lanové centrum, kdy k lezení dostanete i čelovou svítilnu.

Kromě lanového parku se areál na Plešivci pyšní také obří houpačkou, ze které se skáče z výšky šestnácti metrů a je možné zhoupnout se i ve dvou lidech najednou. A komu by to pořád nestačilo, může si vyzkoušet také nejrůznější akrobatické prvky na bungee trampolíně.

Více informací: www.prirodni-lanove-centrum.cz a www.plesivec.eu

3. Závody v motokárách

Na ploše sedmdesáti tisíc metrů čtverečních se rozkládá sportovní areál Kartarena v Chebu.

Největší a nejmodernější motokárový okruh v Česku, měřící více než jeden kilometr, nabízí klopené zatáčky a velmi rychlé rovinky, z nichž nejdelší má 170 metrů.

Zájemci si tam mohou půjčit jednu z dvanácti motokár, které mají výkon jedenáct koní a dosahují rychlosti osmdesát kilometrů za hodinu.

Pro zkušenější jezdce jsou připraveny závodní motokáry s výkonem šestnáct koní. Menší děti je možno svézt na speciálním dvousedačkovém stroji, od čtyř let si už mohou jízdu na dětské motokáře vyzkoušet samy.

V létě je Kartarena otevřena denně, je ale potřeba si dopředu zjistit, zda se v areálu zrovna nekonají závody.

Více informací: www.kartarena.eu

4. Seskok padákem

Kdo chce získat skutečně adrenalinový zážitek, může si vyzkoušet tandemový seskok z letadla, který nabízí Karlovarský paraklub například na letišti v nedalekém Mostě.

Skáče se z výšky čtyř tisíc metrů a volný pád rychlostí až 250 kilometrů v hodině trvá asi 45 sekund. O všechno podstatné se stará zkušený instruktor, který si klienta připne ke svému tělu. K tandemovému seskoku proto není potřeba žádný speciální výcvik. Kromě samotného seskoku si je možné připlatit také za jeho zdokumentování profesionálním kameramanem.

Koho tandemový seskok nadchne, může v Karlovarském paraklubu absolvovat základní parašutistický výcvik a vyzkoušet si seskok padákem samostatně.

Více informací: www.karlovarsky-paraklub.webnode.cz