SPRINT. Vladimír Darida ze Sokolova sprintuje s míčem.

SPRINT. Vladimír Darida ze Sokolova sprintuje s míčem. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Tři minuty a Sokolov přišel ve Varnsdorfu o náskok

  • 0
Odčinit domácí porážku se Znojmem - přál si před utkáním ve Varnsdorfu sokolovský lodivod Radek Látal. Podařilo se to jen napůl. Bod z venku po remíze 1:1 však má svoji hodnotu.

Sokolovský trenér vsadil na osvědčenou sestavu. V brance se už objevil Bertelman. Domácí kouč Křeček do sestavy nezařadil Jiřího Procházku ani jeho jmenovce Davida, kteří třemi góly rozhodli podzimní zápas v Sokolově. A byl to překvapivý tah.

V prvním poločase měli domácí mírnou převahu. Severočeši hrozili centrovanými míči a rohovými kopy. Do čistých brankových příležitostí je však Baníkovci prakticky nepouštěli. Hosté dobře odolávali, snažili se o rychlé protiakce.

Ani Sokolov se ale v úvodu do vyložených šancí příliš nedostával. "Domácí hrají o své bytí, či nebytí. Úporně bránili, nebylo snadné se do jejich obrany dostat. Nám chyběla větší přesnost finálních, ale i těch předfinálních přihrávek," viděl nedostatky ve hře svých svěřenců kouč Látal.

3 remízy po sobě

přivezli fotbalisté druholigového Baníku Sokolov ze hřišť soupeřů. V tabulce je Baník po odehraných 27 kolech s 38 body na osmém místě.

Kde bodoval Baník
23. kolo v Třinci 2:2 (1:1)
25. kolo v Karviné 0:0 (0:0)
27. kolo ve Varnsdorfu 1:1 (0:0)

Do konce soutěže zbývá sehrát ještě tři kola. V sobotu hostí Sokolov doma Vlašim, pak se naposledy ven podívá na Kladno a druholigové jaro zakončí doma s Duklou Praha.

Přesto se hosté k jedné ošemetné střele v prvním poločase dostali. Pokus Podrazkého však brankář Porcal bravurně zlikvidoval. Druhý poločas už byl tak trochu o něčem jiném. Po hodině hry šel Sokolov do vedení. To si Podrazký s Daridou párkrát narážečkami vyměnili míč, a ten se po parádní střele Daridy zatřepetal až v síti. Sokolov vedl 1:0.

"Ta rána Vláďovi sedla naprosto přesně. Byla to perfektní trefa pod víko k bližší tyči. Nedalo se to chytit amy jsme tou jeho výstavní trefou šli do nadějného vedení," popsal přihrávající Miroslav Podrazký nádhernou vedoucí branku Vladimíra Daridy. A ten mu jeho komplimenty vrací. "Ta jeho přihrávka měla oči, byla perfektní. Nedat z toho gól, to by bylo fotbalovým hříchem. Podařilo se mi to trefit přesně do nekrytého prostoru, kam jsem mířil. Z té přesné přihrávky Míry Podrazkého to zase tak složité nebylo," pochválil Darida spoluhráče Podrazkého za nezištnou asistenci na svůj pátý gól druholigového jara.

Radost hráčů hostí však netrvala dlouho. Tři minuty na to totiž domácí borci vyrovnali, když se pěknou ranou z přímého kopu trefil Matěj Kortiš. "Škoda, že ta vyrovnávací branka domácích padla s tak krátkým časovým odstupem od našeho vedoucího gólu," lituje střelec Darida. "Chtělo to odolat déle a neinkasovat tak brzy po našem vedoucím gólu. Pak by domácí asi znervózněli, hnali by se za vyrovnáním a třeba by se ten zápas mohl pro nás vyvíjet výhodněji," myslí si ofenzivní záložník Baníku.

Případný druhý gól z brejku do otevřenější obrany by zřejmě posunul hosty blíže k vítězství. Severočeši totiž po svém vyrovnání neměli žádnou kloudnou šanci na to, aby přidali další gól, naopak sami mohli inkasovat i podruhé. To se střídající David Vaněček v závěru zápasu opřel do míče a prudkou střelou napálil a rozezvučel břevno.

"To byla možnost, kdy jsme mohli strhnout výhru na naši stranu," je přesvědčený Látal. "Do konce utkání v té době už mnoho času nezbývalo. Dát z té šance druhý vedoucí gól, asi bychom pak byli k vítězenému úspěchu blíž. Ale z venku bereme i remízu. Je to plusový bod - a ten se počítá," shrnul remízový zápas na hřišti kvalitního soupeře kouč Látal.