ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Od juniorů dostali karlovarští fotbalisté šestku, jsou v plné přípravě

  • 0
Nedělním zápasem v Plzni na hřišti v Luční ulici s juniorkou Viktorie začala fotbalistům 1. FC Karlovy Vary také herní část přípravy. Samotnou přípravu zahájili už ve středu. Po vyrovnaném poločase nakonec varští odjeli s vysokou porážkou 6:1.

"Po třech trénincích, víceméně seznamovacích, to bylo utkání velmi dobré úrovně. Soupeř byl rychlostně a technicky dovedný," říká karlovarský trenér Pavel Medynský.

K dispozici měl pět nových hráčů, a to se projevilo na výkonu. První poločas to ještě šlo, dokonce se dalo říct, že Vary byly lepší. "Bylo to vyrovnané, vypracovali jsme si několik gólových šancí," přibližuje kouč. Jediným střelcem v zelenožlutém tak byl jeden ze zkoušených hráčů, ale ne neznámých, Tolar. Druhý poločas už byl v naprosté režii plzeňských mladíků. "Po prostřídání to už nemělo kvalitu, soupeř nás předčil," přiznal Medynský.

Začali ve středu

První čtyři tréninky byly seznamovací s kondičními prvky a bylo proč. Problém je momentálně s brankáři, Arkenberg je už od podzimu dlouhodobě zraněn, a tak zůstal jen Horňáček. Diváci už neuvidí Hucla, Šollara a také Řezáče. Nová velké jména ale čekat nemohou. "Na zkoušku máme tři dorostence Pěkného, Karlíka a Doška a z Ostrova Hemzáčka s Tolarem," jmenuje Medynský zatímní nové tváře.

Bude mít celý leden na jejich poznání se šesti zápasy. "Na trénink moc času nebude, bude to jen o posilování a nabírání objemu," přibližuje program.

"Dost času, abychom zjistili, jak na tom hráči jsou a vyzkoušeli je. Na konci ledna to vyhodnotíme."

V únoru by mělo přijít na řadu i soustředění. "Mělo by být krátké v Krušných horách."