Karlovarský Petr Stloukal (s pukem) v utkání s Litoměřicemi.

Karlovarský Petr Stloukal (s pukem) v utkání s Litoměřicemi. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarští hokejisté porazili Frýdek, zítra nastoupí ve Vsetíně

  • 0
Ve středečním sedmadvacátém kole WSM ligy hokejisté Energie Karlovy Vary porazili Frýdek-Místek 4:1 a uhájili vedení v tabulce. Zítra nastoupí ve Vsetíně.

Karlovarská Energie otevřela skóre v 17. minutě v oslabení, kdy se podesáté v sezoně zapsal mezi střelce útočník Jakub Flek. Jenomže. „Odehráli jsme dobré utkání, ale na začátku nás přibrzdila zbytečná vyloučení. To jsme pustili soupeře do hry,“ všiml si asistent karlovarského trenéra Tomáš Mariška.

V prostřední části přidali domácí další dva zásahy a o osudu utkání definitivně rozhodl centr Stanislav Balán, který zvýšil na 4:0. „Od druhé třetiny jsme byli lepším celkem a tím tlakem a dobrým pohybem jsme si řekli o přesilové hry. Jsem moc rád, že se nám konečně podařilo v přesilovkách vstřelit branky. Dali jsme jeden gól v oslabení, takže jsme tyto standardní situace tentokrát zvládli velmi dobře. Jsem rád za to, jaký jsme podali výkon a samozřejmě za zisk tří bodů,“ doplnil Mariška.

Frýdek-Místek byl prvním soupeřem Energie ve WSM a na začátku září si odvezl bod, když prohrál až v prodloužení. Tentokrát to bylo o něčem jiném. „Utkání rozhodly přesilovkové situace. První branku jsme inkasovali v naší početní výhodě, další pak při početní výhodě domácích. Domácí sehráli přesilovky výborně a musím říci, že rozdíl byl znatelný. Ambice obou celků jsou rozdílné a to bylo znát,“ přiznal frýdecký kouč Jiří Juřík.

Za slezský tým nastoupili zapůjčení Harkabus a Osmík a také na varské straně se objevila nová tvář. Svůj křest si odbyl dvacetiletý junior Václav Rezek. „Den předem na tréninku jsem se dověděl, že nastoupím. Trénoval jsem s týmem jako útočník navíc,“ vysvětloval klubovému webu. „Nervozní jsem nebyl. Už jsem hrál dva zápasy za A tým, ne ve Varech, ale v jiných týmech a tak jsem věděl co mě čeká, fyzicky se cítím dobře.“

Zápas se podle Rezka rozhodl v první třetině. „Ze začátku jsme měli čtyři oslabení, ty jsme ubránili a v jednom dali dokonce gól. Následně jsme využili přesilovku a bylo to v pohodě,“ popsal.

Až tak moc v pohodě to nebylo, vždyť Energie měla v zápase sedm vyloučených, ještě že je Frýdek netrestal. „Musíme si dávat pozor na fauly, nechodit do soupeřů tak, abychom faulovali, ale hrát to víc hokejkou,“ míní Rezek.

S Frýdkem šly předchozí dva zápasy vždy do prodloužení, jednou vyhrál ten, podruhé druhý. Nyní konečně výraznější rozdíl a hlavně tři body. „Využívali jsme víc šance než minulé vzájemné zápasy. Ale obecně platí, že každý zápas je jiný,“ dodává útočník Václav Rezek. V dalších středečních zápasech v domácím prostředí uspěly i v tabulce druhé České Budějovice, které si poradily s Litoměřicemi 3:1. Na třetí pozici se posunulo Kladno, které zdolalo Kadaň 3:1. Svůj zápas 27. kola už měla za sebou pražská Slavia, která v neděli doma porazila Havířov 4:3.