Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Martin Stolař, MAFRA

Cesta kanonýra Hoťka ze Žlutic do Toužimi vedla přes Vary

  • 0
Toužimský kanonýr Miloslav Hotěk dal v letošní sezoně hattrick Aši, naposledy se krajském přeboru dvakrát trefil proti Chodovu. V tomto ročníku už nastřílel do sítí soupeřových brankářů osm branek.

Miloslav Hotěk začínal s fotbalem v šesti letech v rodných Žluticích. Hrál za žáky a ve čtrnácti letech už hrál za muže 1. A třídu. Pak ho zlákala možnost vyzkoušet vyšší fotbal.

"Přihlásil jsem se na talentové zkoušky do Blšan a dostal se tam. Stejné jsem udělal i v Plzni, ale rozhodl se pro Blšany, zdály se mi lepší podmínky, hrály dřív ligu a myslel jsem, že bych se mohl dostat i do A mužstva," vzpomíná toužimský kanonýr Miloslav Hotěk.

Pak se ovšem slibná kariéra zadrhla. "Blšany mě chtěli dát na hostování do Jesenice, to jsem odmítl a vzápětí se ozvaly Dvory a na jejich nabídku jsem kývl," popisuje, jak se ocitl v největším karlovarském klubu a okusil také Českou fotbalovou ligu.

Plánoval svou nejbližší budoucnost spojit s fotbalem v krajském městě, ale v třetiligovém týmu neměl na růžích ustláno. Na podzim 2003 naskočil do sedmi zápasů, na jaře příštího roku do devíti a během podzimu 2004, kdy odehrál pouze čtyři třetiligové duely, bylo jasné, že ani tady mu pšenka nepokvete.

Vrátil se tedy domů do Žlutic a přes Útvinu odešel do Toužimi a zažil tady nejslavnější éru toužimské kopané, kdy tým postoupil do divize.

Nyní opět válí v krajském přeboru a i přes různé absence patří společně s Jiřím Mikulou k hlavní úderné útočné vozbě Toužimi.