Diskuze

Uprchlý rys Monty se naučil žít ve žďárské divočině, už loví

Rys Monty, který se na konci loňského října ztratil u Radostína na Žďársku poté, co utekl svým majitelům, je i po více než třech měsících stále na svobodě. Zhruba dvouleté zvíře je podle informací myslivců naživu a v přírodě se již zabydlelo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LF

jak může dělat škody na PŘEMNOŽENÉ zvěři, která páchá škody... to spíše dělá škody mysliveckému egu ne? Mám rád myslivce, kteří to dělají z lásky k přírodě. Nesnáším myslivce, kteří to dělají z lásky k zabíjení a plnému mrazáku...

0 0
možnosti
JH

Rys? Jen ho nechte, ať si loví!

Myslivec? Jen ho nechte, ať se bojí!

1 1
možnosti
LN

Jo,je chráněný,ale nedej bože,aby se objevil.Hned ho odprásknou,jako škodnou.Přeji mu,aby se vyhnul myslivcům i nástrahám a užil si svobodu .Nádherné zvíře :-):-) .

2 0
možnosti
PK

Prohlášení toho myslivce mne také dostalo.

0 0
možnosti
JH

Když už i odborná myslivecká veřejnost mluví o tom jak je spárkatá přemnožená, tak bych čekal, že všichni budou spokojeni i jednotliví myslivci. Rys je volný - zdivočel (lidem neškodí), majitel rysa by mohl být rád, že je svobodný,a že nepošel hlady a daří se mu. A myslivci by, kteří už moc neloví, ale zaměřují se na velkochov a pozorování trofejních kusů, by měli být rádi dvojnásob, protože nemusí tolik lovit, sice občas možná rys skolí nějakého trofejního srnce (ikdyž asi velmi výjimečně), ale přírodě to vůbec neuškodí- naopak.

3 0
možnosti
PHH

Cit.

„V našem zájmu samozřejmě je, aby se zvíře vrátilo zpátky ke svému majiteli. Je to šelma, která tady dělá škody především na srnčí zvěři. Loví typicky ze zálohy a zaměřuje se na pěkné kusy, takže za to pochopitelně rádi nejsme,“ uvedl Stanislav Císař.

Zdroj: https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/zvire-selma-rys-monty-zdar-nad-sazavou-vysocina-priroda-uprchlik-odchyt.A200204_530924_jihlava-zpravy_mv

Ach jo, to jsou žblepty. Teď jsem četl, jak je strašně zvěř přemnožená, protože nemá přirozené nepřátele, jak okusuje stromky a kolik set tícíc kusů se bude muset odstřelit.

5 1
možnosti
JS

J84a77n 27S80t60u35h57l

5. 2. 2020 17:11

Já tomu už vůbec nerozumím. V jednom článku se píše, že je zvěř přemnožená a je potřeba ji regulovat a zvýšit odstřel a vedle toho je článek, že rys lovící žvěř je škodná a je potřeba se ho zbavit. Asi je to tak, že jediný kdo může v přírodě zabíjet, jsou výhradně myslivci.

9 0
možnosti
PHH

Myslivci jsou nemyslivci a pokrytci. Pořád jedou ve starých kolejích a chtějí neustále něco regulovat a do něčeho zasahovat.

2 0
možnosti
JB

Rys do naší přírody patří a že loví je zcela v pořádku srnčí není ohrožený druh a je jí všude dost a že si vybírá silné kusy je hloupost. Selma není hloupá a především loví to co jí stojí tu nejmenší námahu a to opravdu zdravý statný srnec není. Myslivci měli by jste se umět podělit s těmi co tu byli dávno před vámi.:-)R^

19 1
možnosti
PH

P95e36t12r 73H45u55l26k18a

5. 2. 2020 15:09

Vy to rozhodně víte ze všech nejlíp vidte ?

0 6
možnosti
LJ

€€€ Je to šelma, která tady dělá škody především na srnčí zvěři. Loví typicky ze zálohy a zaměřuje se na pěkné kusy, takže za to pochopitelně rádi nejsme,“ uvedl Stanislav Císař.

Už za Husáka prezidenta ČSSR jsme poslouchali a četli, že zvěř vysoká, srnčí a černá je přemnožená a způsobuje obrovské škody národnímu hospodářství.

Také jsme nepřetržitě poučováni, že medvěd, vlk, rys, vydra, liška jsou přirozenými léčiteli zvěře lovné a že do naší přírody patří.

Pan Císař je evidentně ze skupiny lovců. Myslivevci jsou jiná kategorie držitelů loveckého lístku.

15 1
možnosti
JH

J29a59n 79H87r91a69d

5. 2. 2020 13:20

Krásná zpráva v té záplavě špíny z politiky. Rysovi přeji štěstí!

9 1
možnosti