Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Yan Renelt, MF DNES

Pokrývač se zřítil ze střechy, pád ze sedmi metrů nepřežil

  • 0
Čtyřiačtyřicetiletý pokrývač zemřel v pondělí v Golčově Jeníkově. Nebyl zajištěn a zřítil se ze střechy při opravě rodinného domu. Pád ze sedmi metrů nepřežil.

„Prověřujeme okolnosti pádu muže z výšky, při němž došlo k úmrtí. Je nařízena soudní pitva, která by měla určit příčinu a další informace k neštěstí,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Událost se stala na jižním okraji Golčova Jeníkova během pondělního dopoledne. Na střeše jednoho z rodinného domu na sídlišti Obora pracoval pokrývač. Zřejmě nešťastnou náhodou se zřítil na zem. Na místě byl mrtev.

Případem se vedle policie zabývá i oblastní inspektorát práce. A podle jeho zástupce Jiřího Semeráda pokrývač zřejmě fatálně chyboval. „Při práci na střeše nebyl zajištěný. Spadl ze sedmi metrů,“ konstatoval.

Policie i nadále případ vyšetřuje. Zkoumá, zda někdo porušil bezpečnostní předpisy či něco zanedbal. „My na tom nemůžeme už nic dalšího vyšetřovat. Byl to živnostník, sám spadnul, sám se nezajistil,“ dodal Semerád.

Pro malé městečko na severu Vysočiny, které má zhruba dva a půl tisíce obyvatel, to byla druhá tragická událost během jediného dne. V pondělí ráno se na železničním přejezdu kousek od centra střetl nákladní vlak s osobním automobilem. Při srážce zemřeli dva lidé (více čtěte zde).