Policisté v Třebíči zadrželi dealery pervitinu a zlikvidovali jejich varnu. Ilustrační snímek.

Policisté v Třebíči zadrželi dealery pervitinu a zlikvidovali jejich varnu. Ilustrační snímek. | foto: Policie ČR

Čtveřici dealerů a výrobců drog policisté zatkli při obchodu v autě

  • 0
Čtyři zadržení, zlikvidovaná varna pervitinu, zabavené chemikálie, drogy i peníze. To je úlovek kriminalistů v Třebíči. Čtveřici mladých lidí zadrželi přímo při obchodování s drogami v jejich autě. Varnu a další zázemí pak objevili při následné domovní prohlídce.

Na tři mladé muže a jednu ženu, všechny ve věku kolem dvaceti let, si policisté políčili v sobotu pozdě večer. "Podezřelí seděli ve vozidle zaparkovaném v ulici Jelínkova. V automobilu právě docházelo k prodeji pervitinu," popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté všechny čtyři zadrželi a umístili do cely. V autě našli další drogy, hlavně marihuanu. A další úlovek je čekal při domovní prohlídce, kam se vzápětí vydali.

"Ještě v průběhu noci jsme provedli prohlídku v rodinném domě v obci na Třebíčsku, kde dva ze zadržených bydlí. Při ní jsme zajistili varnu pervitinu a další předměty a chemikálie určené k nedovolené výrobě psychotropních látek," konstatoval policejní komisař Josef Vodák.

Čtveřice byla v hledáčku policistů již delší dobu. Postupně mapovali její trestnou činnost a zadrželi je, když si skutečně jejich konáním byli jisti. "Z léků, které nakupovali v třebíčských lékárnách, opakovaně vyrobili pervitin, který poté distribuovali dalším osobám nebo jej sami užívali," poznamenal Vodák.

Tři z drogových dealerů už byli obviněni, čtvrtý je zatím ze spáchání trestných činů podezřelý. V cele si však dlouho nepobyli. "Po provedení nezbytných úkonů byli všichni pachatelé ze zadržení propuštěni a jsou vyšetřováni na svobodě," informovala Kroutilová.