Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Michal Sváček, MAFRA

Muže se zákazem řízení do 2026 chytili opilého dvakrát během dvou hodin

  • 63
Legraci ze zákazů má zřejmě osmadvacetiletý muž, kterého policisté na Žďársku chytili opilého za volantem BMW hned dvakrát v rozmezí dvou hodin. V obou případech nadýchal kolem půl druhého promile. Muž má přitom ještě příštích osm let soudem zakázáno řídit.

Poprvé policisté bavorák kontrolovali na silnici mezi obcemi Kozlov a Křižanov chvilku po páteční půlnoci. „Během kontroly hlídka zjistila, že osmadvacetiletý řidič má rozhodnutím soudu uložený mimo jiné zákaz řízení, a to až do roku 2026,“ přiblížila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Šofér se navíc dopustil hned dvou trestných činů, protože kromě řízení přes zákaz následně ještě nadýchal bezmála 1,7 promile.

I když muži policisté zakázali na místě další jízdu, za volant ani ne za dvě hodiny usedl znovu. Podruhé ho policisté zastavili v Křižanově na ulici Bezručova chvilku před druhou hodinou v noci.

„Při dechové zkoušce řidiči tentokrát naměřili hodnotu 1,36 promile alkoholu. Obdobné hodnoty ukázaly také opakované zkoušky. Lékařskému vyšetření se muž odmítl podrobit, a dopustil se tak ještě přestupku na úseku dopravy,“ doplnila mluvčí.

Muž je nyní podezřelý z ohrožení pod vlivem drog a maření výkonu úředního rozhodnutí, za které mu v případě odsouzení hrozí několik let vězení.