Simona Šafránková si už při studiu střední zdravotnické školy uvědomila, že chce jít jinou cestou, než je klasická léčba pomocí medikamentů. Nyní působí jako poradkyně pro léčivou výživu. | foto: Jana Nedělková, MF DNES

Jídlo pomáhá odstranit zdravotní potíže, říká poradkyně pro léčivou výživu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Správná strava nemusí být drahá, vařit se dá i z plevele, říká Simona Šafránková. Vhodně zvolenou stravou navíc podle ní mohou lidé přispět k výraznému zlepšení svých zdravotních obtíží. Poradkyně pro léčivou výživu to vidí u klientů, kteří za ní míří s bolestmi, zažívacími potížemi, nadváhou i psychickými problémy.

To, že změna stravování skutečně funguje, si třiatřicetiletá žena z Hamrů nad Sázavou na Žďársku vyzkoušela i sama na sobě. Po narození staršího, dnes již osmiletého syna, ji totiž trápil atopický ekzém, který se jí nakonec povedlo úspěšně vyléčit. Pomohla jí k tomu změna stravování, ve kterém se hodně využívají potraviny typické pro stravu našich předků a lokální a sezonní suroviny. Inspirovala se i tradiční čínskou medicínou.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se