Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov zastavili osobní vozidlo Toyota Avensis s českou poznávací značkou, kterou řidič dálkovým ovládáním dokázal během jízdy zakrýt speciální černou roletkou. | foto: Policie ČR

Řidič před policisty zakrýval poznávací značku auta roletkou na ovládání

  • 98
Dopravní policisté z Velkého Beranova se v neděli setkali s netradičním vynálezem. Rumunský řidič osobního vozidla před nimi za jízdy dokázal zakrýt registrační číslo svého vozu speciální černou roletkou. Za přestupek dostal pokutu.

Během své služby už viděli všelicos. Ale tohle byla novinka i pro zkušené policisty z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Při nedělní kontrole dodržování povolené rychlosti na modernizovaných úsecích dálnice D1 je zaujal vůz Toyota Avensis, který měl zakrytou poznávací značku.

Když jej však po dvou kilometrech jízdy ve směru na Brno hlídka zastavila na 134. kilometru dálnice, registrační značka se záhadně objevila a byla čitelná.

Policisté při důkladnější kontrole zjistili, že vozidlo má speciální vybavení, díky kterému může řidič za jízdy pomocí dálkového ovládání obě registrační značky zakrýt.

„V rámci silničních kontrol objevujeme občas různá zařízení, a to především u řidičů kamionů, kteří se snaží neoprávněně manipulovat s tachografem, ale u řidičů osobních vozidel jsme se s podobným zařízením ještě nesetkali,“ uvedl policista David Jirák.

Čtyřiadvacetiletý rumunský řidič toyoty dostal na místě pokutu ve výši 7 500 korun.