V místě nálezu těla ženy poblíž rybníka nedaleko Habrů probíhala rozsáhlá pátrací akce, do níž se zapojili policejní kynologové a potápěči. (2. srpna 2019) | foto: Policie ČR

Žena vytažená z rybníka byla hledanou z Brodu, potvrdila se násilná smrt

  • 3
Výsledky soudní pitvy definitivně potvrdily, že tělo vytažené 1. srpna z rybníka Peklo mezi obcemi Kámen a Habry na Havlíčkobrodsku patří pohřešované ženě z Havlíčkova Brodu, po které bylo tehdy vyhlášeno rozsáhlé pátrání. Potvrdilo se také to, že ji usmrtil někdo jiný.

„Z výsledků provedené soudní pitvy zároveň vyplynulo, že na její smrti nese vinu cizí osoba a že žena zemřela násilnou smrtí,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Jak žena zemřela a jak se do rybníka dostala, policie nesdělila. Případem se dál intenzívně zabývají kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina ve spolupráci se svými kolegy z územního odboru Havlíčkův Brod.

„Současně bychom touto cestou chtěli poděkovat veřejnosti za všechny reakce na zveřejněné výzvy, stejně jako za všechna svědectví od občanů, kteří na policejní výzvy reagovali,“ uvedla Čírtková. „Všemi získanými poznatky se kriminalisté důkladně zabývají a vyhodnocují je.“

Pohřešovaná osmačtyřicetiletá žena z Havlíčkova Brodu podle prvotní výzvy k pátrání údajně v neděli 28. července dopoledne odešla z domu bez telefonu a dokladů na procházku se psem - světlým bišonkem.

Případ však podle dalších policejních žádostí o svědectví může být složitější, je v něm mnoho neznámých. 

Kriminalisté později vyzvali k podání informací případné svědky, kteří ženu spatřili už během celé soboty. Proto není jisté, kdy přesně žena zmizela a zda skutečně v neděli ráno na procházku se psem odešla.

„Potřebujeme ještě širší časový záběr. Že žena odešla z domu v neděli dopoledne, nám někdo oznámil,“ naznačila už dříve policejní mluvčí.

Třetí výzvu poté policie směřovala především k řidičům, kteří o posledním červencovém víkendu jeli mezi Havlíčkovým Brodem a Habry. A to nejen po hlavní silnici číslo 38, ale i po silnicích nižších tříd či místních komunikacích. Stejně tak apelovala na řidiče projíždějící ulicí Zahradnického. Žádala o poskytnutí záběrů z palubních kamer vozů.

,