Diskuze

Ostraha Dukovan neměla pistole, hlídala tam i neschválená firma

Státní úřad pro jadernou bezpečnost zjistil, že čtyři členové ostrahy dukovanské elektrárny neměli pistole. Provoz navíc střežila i jiná než schválená firma. Ostrahu teď přebere společnost, jež je zase bezpečnostním rizikem pro stát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V těch ostrahách dělají většinou kriplové co už nějaký příjem mají. Vládě to je fuk.

0 0
možnosti

Zrovna v případě ČEZu mi úplně nedává smysl outsourcing právě této činnosti. Stejně musejí mít vlastní bezpečáky, takže dát do jejich gesce také tým fyzické ochrany, který by navíc nemusel být provozován s cílem vytváření zisku z této činnosti, to by mohlo být nejen jistější, ale také efektivnější.

5 0
možnosti

Nemá výdaje za lidské zdroje. Platí to z jiného fondu. Jiný odpočet daní atd. vše se vším souvisí.

0 0
možnosti

No já si myslím, že takovéto firmy by se měly střežit vlastními silami a svojí odpovědností. V žádném případě bych nepřistoupil na dodávku služeb, neboť nevím jaký "strejda" se mi tam pohybuje.

6 0
možnosti

Normalni je, kazdeho strejdu si proverit.

Pokud to CEZ nedela a spoleha jen na dodavatelksou firmu.......

0 0
možnosti

V téhle zemi je otázka bezpečnosti bagatelizována a proto i např.prostředí SBS je v nenormálním stavu, kdy reálnost služeb je pouze za předpokladu zaměstnávání osob s nějakým zdravotním omezením. Tito lidé potřebují uplatnění, nicméně ruku na srdce-v této oblasti fyzické ostrahy je to nereálné. Na druhou stranu deviantní ČEZ si vybere firmu, která si de facto stupeň "Vyhrazené" stanovuje sama. Navíc je to firma, která jak nálezem soudů, NBÚ tak BIS představuje bezpečnostní riziko. Ale v téhle zemi to nevadí. Firma má "Vyhrazené", potřeba je "Tajné" a tak se stane, že i kdyby M2C někoho takového sehnali (mimochodem pro NBÚ je zaměstnáníu u rizikového subjektu důvodempro šetření a v nemalém počtu případů i důvodem pro odebrání prověrky) - takže M2C bude mít personální problém zakázku naplnit. Vedení firmy se s takovými skutečnostmi nebude moci seznamovat, chránit je a vytvářet- takže vlastně nemůže nic. Pro další tendry a výběrová řízení je potom špatnou zprávou, že pokud není validní otázka prověrky zde, tak potom není ospravedlnitelná kdekoliv jinde. Co to bude znamenat pro další vývoj v oblasti bezpečnosti si dovodí pak každý sám.

3 0
možnosti

E87w35a 25N77o22v75o68t98n81á

18. 2. 2019 11:50

Nevím k čemu by takoví kašpaři měli mít pistole.8-o;-D;-D;-D Aby se vzájemně postříleli?;-D

2 4
možnosti

R70o55m22a85n 47T22y91č93k40a

18. 2. 2019 11:45

Jestli to chápu dobře, tak se Bártova ABL dostala nelegálně k výpisu hovorů některých lidí včetně bezpečnostního ředitele ČEZ Rouse? ABL na něj něco našla a teď ji byla Rousem přiklepnuta zakázka na ostrahu jaderné elektrárny, ačkoliv je dle rozhodnutí soudu bezpečnostním rizikem pro stát?

11 0
možnosti
Foto

Je vidět kolik je tady odborníků.

4 1
možnosti

V19í84t 67H74r17a59d29i79l

18. 2. 2019 11:36

Mě jen překvapuje, že to nevlastní Babiš...

1 4
možnosti

Jíst musíš, svítit ne.

3 0
možnosti

A v čem je problém, že firma je nadále spojena s rodinou Bárty? To je přeci zdejší běžný zvyk, tvářit se, že již firmu nevlastním, neovládám a stejně je v mé moci.

4 2
možnosti

Jen pro upřesnění, aby nevznikal pocit, že stát nechává ostrahu jaderné elektrárny jen na soukromé společnosti. V každé jaderné elektrárně dále sídlí zásahová jednotka PČR, která tam je proto, kdyby se někdo pokusil napadnout elektrárnu, aby provedla první zákrok. Bezpečností agentura tam má funkci vrátných.

29 0
možnosti