náhledy
Už roky se Maršálkovi drží zaběhlého režimu. V pondělí dělají jen těsta, v úterý pečou, ve středu dělají další dávku těst, aby stačila na zbytek týdne. V sobotu často jezdí prodávat na trhy, jen v neděli mají obvykle volno.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
Kombajn se čtrnácti rádýlky připraví proužky na patnáct trubiček naráz. „Je to vynález od jednoho našeho příbuzného, u výrobce jsme nic takového nesehnali,“ vysvětluje cukrářka Radka Maršálková Lontrasová.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
Pečení samotné připomíná koncert pro troje ruce. Pomáhá zaměstnankyně Maruška a příležitostně také Zuzka, která prodává v obchodě. „Jsme sehrané, jinak bychom tu byly od rána do noci. Holky jsou ze vzdálenější rodiny, funguje mezi námi důvěra, normální zaměstnanec by s takovým nasazením nepracoval,“ má jasno šéfová.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
Doménou rodinné firmy je výroba sněhu z bílků za tepla. Maršálkovi do něj přidávají i šťávu z citronů. „Vymysleli jsme způsob, jak ušlehat sníh třeba na 500 trubiček najednou. Některé cukrářky říkají, že jim náš sníh nechutná, že je kyselý. Nám i zákazníkům chutná, děláme ho takto. Necukernatí tolik a je svěží,“ porovnává Radka Maršálková Lontrasová.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
Při plnění trubiček jich majitelka firmy Radka Maršálková Lontrasová sní prý klidně deset. „Nejlepší jsou hned po upečení, když stáhnete teplý korpus a naplníte jej čerstvým sněhem,“ zasní se cukrářka.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
Kromě klasické velikosti trubiček pečou Maršálkovi i menší „svatební“ a také obří „dárkovou“, jejíž formička má průměr jako roura od komína. Obří kremroli pak plní těmi malými nebo klasickými, těch se do ní vejde třicet.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
Kromě klasické velikosti trubiček pečou Maršálkovi i menší „svatební“ a také obří „dárkovou“, jejíž formička má průměr jako roura od komína. Obří kremroli pak plní těmi malými nebo klasickými, těch se do ní vejde třicet.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz