Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: AP

Ve Žďáře někdo v noci zapálil čtyři kontejnery ve dvou ulicích

  • 1
V centru Žďáru nad Sázavou v noci na sobotu řádili výtržníci. V Brodské a Vančurově ulici hořely čtyři kontejnery s odpadem. Způsobená škoda je přes přes 50 tisíc korun.

Už v pátek před desátou večer vzplál kontejner na papír ve Vančurově ulici. Oheň nadělal škodu za 14 tisíc. S příčinou jeho vznícení si však hasiči dosud nejsou jisti.

Perná šichta jim začala až v sobotu nad ránem. Krátce po čtvrt na pět dostali oznámení o požáru kontejnerů v Brodské ulici. "Nehořel jen jeden. Požárem byly zasaženy hned tři plastové kontejnery," uvedla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Než se hasičům podařilo požár uhasit, vzplál nedaleko místa zásahu další kontejner. "Plamenů šlehajících z dalšího plastového kontejneru si všimli jak zasahující hasiči, tak všímaví občané, kteří okamžitě volali na naši tísňovou linku," řekla mluvčí. Velitel zásahu musel na místo povolat posily.

"V obou případech vyšetřovatel určil jako příčinu vzniku požáru úmyslné zapálení," sdělila Petra Musilová. Škoda je odhadnuta na zhruba čtyřicet tisíc.

Policie po výtržnících pátrá. Podaří-li se je odhalit, bude jim hrozit trest za poškozování cizí věci.