Požár v areálu firmy v Jihlavě zničil šest nákladních aut.

Požár v areálu firmy v Jihlavě zničil šest nákladních aut. | foto: HZS Kraje Vysočina

V Jihlavě shořelo šest nákladních aut, škoda jde do milionů

  • 5
Areál soukromé firmy v Jihlavě v neděli ráno zachvátily plameny. Během požáru kompletně shořelo šest nákladních aut, sedmé je částečně poničené. Do okolí uniklo čtyři sta litrů nafty, škoda přesáhla čtyři a půl milionu korun.

"Dvě jednotky hasičů se čtyřmi cisternovými automobilovými stříkačkami zasahovaly v neděli ráno u požáru nákladních vozidel v areálu soukromé firmy v lokalitě Jihlava - Hruškové Dvory. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn," uvedla krajská mluvčí hasičů Petra Musilová.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko hasičů v 06:55 hodin. K požáru vyjeli jihlavští profesionální a dobrovolní hasiči.

"V době příjezdu hasičů byla vozidla v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů, hašení probíhalo také pěnou," popsala mluvčí.

Plameny kompletně zničily šest aut, sedmé auto zasáhly částečně. Oheň za sebou zanechal škodu předběžně odhadnutou na 4,5 milionu korun.

"Kromě hašení požáru se jednotky zaměřily také na ochranu okolí. Z vozidel uniklo na čtyři sta litrů nafty, o vzniklé situaci byli informováni zástupci odboru životního prostředí," doplnila Musilová.

Podle prvních zjištění by příčinou mohla být závada na elektroinstalaci jednoho z vozidel. Požárem se zabývá i policie. "My ale musíme počkat na odborné vyjádření vyšetřovatele hasičského záchranného sboru," řekla ČTK policejní mluvčí Dana Čírtková.