Zloděj v Humpolci vysekal trezor ze zdi. Při útěku s ním uklouzl a skončil v nemocnici. Ilustrační snímek

Zloděj v Humpolci vysekal trezor ze zdi. Při útěku s ním uklouzl a skončil v nemocnici. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Zloděj s trezorem uklouzl. Peněz si neužil, zraněný skončil v nemocnici

  • 3
Tolik námahy a všechno zbytečně. Zloděj se vloupal do kanceláře firmy v Humpolci a po velké námaze vytloukl palicí ze zdi trezor. Třiceti tisíc, které v něm byly, si ale neužil. Při útěku s těžkým trezorem uklouzl a zranil se. Skončil pak v pelhřimovské nemocnici.

K nevydařené krádeži došlo ve firmě v humpolecké Nádražní ulici už na konci července. Detaily případu zveřejnila policie až nyní.

Zloděj měl velkou smůlu. Vyzbrojen palicí se pod rouškou tmy vloupal do areálu firmy. Rozbil dveře na schodiště, palicí pak v patře roztloukl i dveře kanceláře.

Námahy zřejmě ještě neměl dost, tak tou samou palicí vysekal ze zdi zabudovaný trezor. Bylo v něm přibližně třicet tisíc korun.

Jenže zlodějova zpáteční cesta rychle skončila. "Při přecházení areálu uklouznul a zranil si nohu," uvedl policejní mluvčí Martin Dušek.

Protože už ale na místo přijížděla policejní hlídka, vážně zraněný stihl ještě trezor i palici schovat. Sám se odplazil do travnatého porostu, kde se ukryl.

Marně. S hlídkou totiž přijel i policejní psovod. "Služebnímu psovi se podařilo během chvíle muže vystopovat a policisté jej zadrželi," dodal Martin Dušek. Později se podařilo nalézt i palici a trezor i s penězi.

Policejní hlídka musela pro zraněného muže přivolat záchrannou službu. Sanita ho pak převezla do pelhřimovské nemocnice.

Nenechavce už policie obvinila z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci. V případě odsouzení hrozí recidivistovi, který byl za podobný skutek již v minulosti odsouzen, až tříleté vězení.