Pomocí aplikace Loxper (na snímku) si lidé mohou projít na Vysočině šest tras. S místem se seznámí textem i prostřednictvím audioprůvodce. Nechybí fotky ani úkoly. | foto: Jana Nedělková, MF DNES

Na výlet s mobilem a aplikací v ruce. Hitem řady měst se stávají hry a šifry

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jak oživit výlet do některého z měst na Vysočině? Obcházení památek s brožurou v ruce už je minulost. Novodobým pomocníkem jsou mobilní aplikace. Zájemcům nabízejí nachystanou procházku po tom nejzajímavějším, co se v daném městě nachází. Kromě informací o místě mají pro uživatele luštění šifer nebo plnění úkolů.

„Doba už je dnes rychlejší než dřív. Běžní turisté nechtějí mnohdy při návštěvách památek a dalších míst zabíhat do detailů, vítají spíše kratší, zábavnou a interaktivní formu poznávání. A u rodin s dětmi to platí dvojnásob,“ popsala Oľga Königová, ředitelka Vysočina Tourism, krajské organizace, jež se podílí mimo jiné na rozvoji cestovního ruchu na Vysočině.

Na začátku byla myšlenka - zvednout lidi z gauče, motivovat je k aktivitě a poznávání zajímavostí kolem nich. Tuto myšlenku jsme v roce 2020 zhmotnili do podoby aplikace, do které postupně ukládáme další příběhy a zajímavosti.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se