Traktor osobní vozidlo doslova slisoval. Řidičku zachránila včasná a...

Traktor osobní vozidlo doslova slisoval. Řidičku zachránila včasná a duchapřítomná reakce i to, že nebyla připoutaná. | foto: Policie ČR

Traktor přejel a slisoval osobní auto, řidička si stihla přesednout

  • 201
Štěstí v neštěstí měla v úterý odpoledne mladá řidička na Havlíčkobrodsku. Její osobní auto přejel a zcela sešrotoval obrovský traktor. Žena si ale rychle stihla přesednout na místo spolujezdce. A právě to jí zachránilo život. Do nemocnice jí sanita odvezla pouze s lehkým zraněním.

Hrozivě vypadající nehoda se stala v Jiříkově zhruba hodinu po poledni. Osmačtyřicetiletý řidič traktoru značky John Deere s nákladním přívěsem projížděl po silnici ve směru na Proseč. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou však nejel při pravém okraji vozovky.

V tu samou chvíli v protisměru přijíždělo osobní vozidlo Peugeot 306. „Ačkoliv se řidič traktoru snažil střetu zabránit tím, že začal intenzivně brzdit, traktor svým levým předním kolem osobní vozidlo přejel,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Třiadvacetiletá řidička osobního vozidla, která cestovala ve voze sama, dokázala bleskově zareagovat. A to jí zachránilo život. „Stihla si přesednout na místo spolujezdce, a poté z vozidla vystoupit,“ popsala policejní mluvčí.

Pomohlo jí i to, že nebyla při jízdě připoutaná. Paradoxně, za jízdu bez zapnutých bezpečnostních pásů jí teoreticky může hrozit postih.

I přes rychlou reakci se žena drobně poranila. Na ošetření do havlíčkobrodské nemocnice jí odvezli záchranáři sanitou.

Dechová zkouška neodhalila u řidiče alkohol.