Chlapec z vláčku předčasně vystoupil, popisuje tragédii majitel Šiklandu

Chlapec, který v sobotu zemřel v zábavním areálu Šiklův mlýn pod koly turistického vláčku, z něj podle majitele parku předčasně vystoupil na křižovatce. „Vláček se poté znovu rozjel, řidič dítě nemohl vidět,“ popsal Libor Šikl. Vláček je nyní odstavený a nejezdí, řidič je na tom psychicky špatně.

Podle Šikla se matka rozhodla se svými dětmi z vláčku předčasně vystoupit. „Z informací, které mám, vláček zastavil na křižovatce a dával přednost dalším vozům. V tom okamžiku se maminka rozhodla, že s dětmi předčasně vystoupí. Odháčkovala bezpečnostní řetízek a pustila dítě ven. V té chvíli se vláček rozjel. Řidič to nemohl vidět,“ popsal Šikl.

Safari vláček jezdí v Šiklandu už desátým rokem. Tvoří jej mašina a dvě soupravy pro cestující. „Nejezdí nijak rychle. V průměru deset kilometrů v hodině. Jeho trasa byla mimo hlavní návštěvnické proudy. Nikdy jsme tu žádnou nehodu nebo úraz neměli,“ dodal.

Po tragédii je Safari vláček odstaven a nejezdí. „Kromě toho je řidič vláčku na tom nyní psychicky velmi špatně. Velmi se ho to neštěstí dotklo,“ poznamenal Libor Šikl.

Nehoda se v parku stala v sobotu odpoledne. První pomoc chlapci poskytovali lidé a členové místní zdravotní služby, kteří byli na místě jako první. Dítě se však již nepodařilo oživit.

Omlouváme se všem slušným čtenářům za zrušení diskuse pod článkem. Někteří ji bohužel zneužívali k opakovaným vulgárním výpadům, které už nešlo mazat jednotlivě. Děkujeme za pochopení, redakce iDNES.cz.