(ilustrační foto)

(ilustrační foto) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Řidič přejel ženě sedící u krajnice nohy. Alkohol pak nadýchali oba

  • 12
Třiadvacetiletý opilý řidič neuhlídal v Golčově Jeníkově svůj vůz na silnici a kolem najel na obrubník. Zranil při tom mladou ženu, která seděla na travnatém pásu za ním. Auto jí přejelo nohy a musela být odvezena do nemocnice. Muž po nehodě nadýchal přes dvě promile alkoholu, zraněná žena přes jedno promile.

Nehoda se stala v neděli asi dvě hodiny po púlnoci.

Třiadvacetiletý řidič Seatu Cordoba jel směrem do centra Golčova Jeníkova, když svůj vůz na silnici neuhlídal a najel na pravou krajnici. Tam pak pravým předním kolem narazil do obrubníku. A přejel nohy dívce, která v tu chvíli seděla na travnatém pásu za obrubníkem, s nohama položenýma na krajnici.

Dívka musela být se zraněním převezena sanitkou rychlé záchranné služby do havlíčkobrodské nemocnice.

„Mladší žena ve věku kolem pětadvaceti let utrpěla mnohačetná poranění spodní části nohy, kotníku a nártu. Byla převezena na urgentní příjem havlíčkobrodské nemocnice,“ uvedla ředitelka zdravotnické záchranné služby na Vysočině Vladislava Filová.

U mladého řidiče policisté provedli dechovou zkoušku - nadýchal 2,03 promile alkoholu v dechu. Opakovaný pokus pak ukázal 2,10 promile alkoholu.

„Policisté zadrželi řidiči na místě řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování,“ dodala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Testu na alkohol se podrobila v nemocnici i žena. U ní policisté naměřili 1,07 promile.