Datart se vrátil zpět do jihlavského City Parku, kde už v minulosti býval. V nejbližší budoucnosti zároveň opustí Prior na náměstí.

Datart se vrátil zpět do jihlavského City Parku, kde už v minulosti býval. V nejbližší budoucnosti zároveň opustí Prior na náměstí. | foto: Datart

Řetězce s elektronikou hrají v Jihlavě škatule, Datart střídá Euronics

  • 0
Řetězec Datart, zaměřený na spotřební elektroniku, opět mění svoje jihlavské plány. Nejprve sídlil v City Parku, kde ho později nahradila značka Euronics. Nyní se do původních prostor v City Parku Datart vrátil. A Euronics v obchodním centru skončil. Za vším je změna vlastníka Datartu.

„Od léta je značka Datart součástí skupiny HP Tronic, která vlastní i značku Euronics. A vedení HP Tronic se rozhodlo, že vybrané prodejny Euronics se budou postupně měnit na značku Datart. Toto je i případ jihlavské prodejny,“ popsala mluvčí Datartu Iva Pavlousková.

V tuto chvíli má společnost v Jihlavě dvě prodejny nedaleko od sebe, do budoucna si plánuje ponechat pouze jednu, v City Parku. Je tedy jasné, že Datart brzy opustí spodní patro Prioru na Masarykově náměstí v Jihlavě, kde sídlí od roku 2016.

A podle Pavlouskové se rozhodně nestane, že by se v Prioru nyní usídlil Euronics. V Česku má Datart nyní 94 elektroprodejen. „Jejich počet ještě poroste,“ dodala mluvčí.

Příchodem tohoto řetězce se předloni zvedla úroveň prodeje v Prioru. Předtím připomínal i v přízemí tržnici s asijskou atmosférou. Vedení obchodního domu, jehož podoba je terčem časté kritiky, zatím neodpovědělo na otázku, kdo Datart v Prioru nahradí.