Diskuze

Na Javořici se usadila smečka vlků, jejich příchod stál život mladé tele

Ochránci přírody už jsou si jistí, že se v lesích nedaleko Telče na jihu Jihlavska trvale usadilo několik vlků. Zároveň ujišťují, že lidé se jich nemusejí bát. Strach ale mají mnozí chovatelé hospodářských zvířat. Ti už evidují minimálně jeden útok na stádo, u Olší ho nepřežilo mladé tele.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dvouleté, tříleté děcko na jahodách , malinách, borůvkách jistě bude ve vlcích vzbuzovat obrovské obavy. Děsí mne jak se zmenšuje rozdíl mezi zástupci AOPK a ekologickými fanatiky...

1 1
možnosti

Co je to v článku za lži, že za posledních mnoho desítek let nebyl zaznamenán ve střední Evropě útok vlka na člověka? Stačí zadat do GOOGLU ,,útok vlka,, a vyjede tam mnoho případů útoků vlka na člověka z poslední doby a nejen ve střední Evropě, ale i v ostatních státech kolem ČR. Pana ochránce přírody bych nechal přespat ve pod širákem na Javořici, třeba změní názor. Přednější má být ochrana lidí a ne predátorských zvířat. Mohu já vůbec pustit své děti do lesa? Potká-li vlk v lese dítě a tím nemyslím Karkulku, bude se s ním vlk mazlit? Nepřehánějte to s tou sluníčkářskou ochranou nepřátel. Přírodu, zvířata i rostliny mám rád. Pokud na mě neútočí a neusilují mi o život !

0 0
možnosti

Ale notak... Na paniku je času dost. Ono to zase není tak, že by za každým stromem číhal vlk - lidožrout...

0 0
možnosti

P37e31t60r 28M52o71l50á51k

27. 11. 2019 20:40

Přišli pozdě do dvou let na Vysočině nebudou žádné lesy:-P

2 0
možnosti

nejsou vlci,nejsou problémy ... bum..bum ...bum a je klid

2 3
možnosti

M40i35l69a44n 84V56i34k

27. 11. 2019 18:15

1)Má v sobě zakořeněný strach z člověka, takže obava, že by mohlo dojít k útoku, je naprosto zbytečná.

2)Za posledních mnoho desítek let nebyl ve střední Evropě zaznamenán útok vlka na člověka.

Ad 1) Vlk není hloupý; až zjistí, že se lidí bát nemusí - a že člověk je velmi snadná kořist...

Ad 2) Tak když tady vlci nežili, tak asi nebyl žádný útok zaznamenán.

1 2
možnosti

J19i54r61i 26T34i40c38h22y

27. 11. 2019 16:35

Snad kazdy ma rad prirodu a preje si zachovani vsech druhu. Nicmene, vlk patri do chranenych, divokych oblasti, ne do zalidnenych.

Kdysi byl clovek nejvyssim predatorem, selmy se ho baly. Dnes je situace zcela jina. Clovek nelovi, selmy si zvykaji a jiz utoci. V USA jiz podtatne mensi kojoti zabili zenu, napadaji zejmena deti. Utoky vlku na lidi byly jiz take zaznamenany.

Na premnozeni nekterych zvirat nepotrebujeme vlky, ale hodnotne myslivecke hospodareni, vcetne odstrelu. Misto vlku mohou zverinu pojidat lide.

7 4
možnosti