Při požáru bytu v Jihlavě zemřeli dva lidé a pes. Ilustrační foto

Při požáru bytu v Jihlavě zemřeli dva lidé a pes. Ilustrační foto | foto: HZS

Při požáru bytu v Jihlavě zemřeli dva lidé a pes, třetí osoba je v péči lékařů

  • 1
Dva lidské životy si vyžádal požár, který v pátek večer vypukl v panelovém domě v jihlavské Mahenově ulici. Hasičům se z hořícího bytu podařilo zachránit jednu osobu, která skončila v péči záchranářů.

Požár bytu nahlásili hasičům obyvatelé domu, kteří na chodbě cítili kouř, krátce před tři čtvrtě na šest večer. Na místo okamžitě vyrazili jihlavští profesionální i dobrovolní hasiči.

Byt v jihlavské Mahenově ulici zachvátil v pátek večer požár, při kterém zemřeli dva lidé a pes.Byt v jihlavské Mahenově ulici zachvátil v pátek večer požár, při kterém zemřeli dva lidé a pes.

"V bytě zemřely dvě osoby a pes," uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Podle informací MF DNES se jednalo o dva muže ve věku mezi padesáti a šedesáti lety.

Z hořícího bytu se hasičům podařilo zachránit starší ženu, která se přiotrávila kouřem. "Převážíme ji do jihlavské nemocnice," uvedl před půl sedmou večer primář krajské záchranky Miroslav Havlík.

Oheň se hasičům podle Musilové podařilo dostat pod kontrolu po šesté hodině. Zakouřené prostory po jeho uhašení zasahující hasiči odvětrali. Na vyšetřování požáru budou hasiči spolupracovat s policií.

V obytném domě v jihlavské Mahenově ulici vypukl v pátek večer požár, hasiči v bytě nalezli dvě mrtvé osoby a psa, jednu osobu se jim podařilo zachránit.

,