Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková (21. března...

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková (21. března 2016) | foto: Petr Topič, MAFRA

Vitásková mluvila o elektřině mezi antiislamisty. Přijdou davy, hájila se

  • 58
Mezi příznivce Úsvitu - Národní koalice a Bloku proti islamizaci zamířila v úterý večer šéfka Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková. Mluvit tu však bude o změnách cen elektřiny. Úřad její vystoupení hájí tím, že na taková setkání chodí více lidí než na semináře pořádané přímo k novinkám v energetice.

Serveru iHNED.cz to řekl mluvčí ERÚ Vladimír Černý. „Přijali jsme jejich pozvání v podstatě proto, aby byla větší účast,“ uvedl doslova.

Jako příklad uvádí prvním setkání v Plzni, na němž bylo více novinářů než lidí, kteří se chtěli setkat se zástupci ERÚ.

Úsvit však na svém webu ale jako téma debaty zmiňuje „pravdu“ o nelegální imigraci v České republice a radikálním islámu u nás i na Blízkém východě. Debatovat se má podle něj také o azylových táborech a ochraně českých hranic.

Podle Černého by se ale k těmto tématům nikdo z úřadu vyjadřovat neměl. Mluvit chtějí jen o energetice. „V sedm hodin odejdeme a kdo tam bude chtít zůstat, tak tam zůstane a bude se pokračovat s dalším tématem,“ řekl před začátkem debaty..

Mluvčí Úsvitu Jan Zilvar už minulý týden v tiskové zprávě uvedl, že část úterní debaty, jejímž hostem byla Vitásková, bude jen k energetice. Začátek debaty k migraci pak strana posunula na 19:00.

,