V Číhalíně na Třebíčsku hořel sklad s motorkami (6.srpna 2017).

V Číhalíně na Třebíčsku hořel sklad s motorkami (6.srpna 2017). | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Sedmadvacet motorek lehlo popelem kvůli závadě na pohonu vrat

  • 11
Po pěti měsících se vyšetřovatelům podařilo objasnit příčinu vzniku ničivého požáru v Číhalíně na Třebíčsku. Plameny tam v srpnu zcela zničily 27 uskladněných motocyklů za tři a půl milionu korun. Hořet podle hasičů začalo kvůli závadě na elektrickém otevírání vrat.

„Za požárem stojí technická závada elektrického pohonu otevírání garážových vrat objektu, ve kterém byly motocykly zaparkovány,“ uvedla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Hasiči o pomoc s objasňováním příčin požáru požádali kolegy z Technického ústavu požární ochrany v Praze. Ti vypracovali obsáhlou zprávu.

„Úkap plastového hořícího krytu z pohonu garážových vrat následně zapálil pod ním zaparkované motocykly,“ citovala z ní Musilová.

Sklad o rozměrech zhruba deset krát osm metrů v Číhalíně začal hořet v sobotu 5. srpna v odpoledních hodinách.

Na místě tehdy zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Než se jim ale oheň podařilo uhasit, zničily plameny všech 27 motocyklů v garáži zaparkovaných.

Oheň byl velice intenzivní. Ještě před příjezdem jednotek se plameny rozšířily a stihly částečně poničit přilehlý obytný dům a prodejnu. Dostat je pod kontrolu se hasičům podařilo během několika desítek minut. Oheň napáchal škodu za tři a půl milionu korun.

V Číhalíně shořelo 27 motorek zaparkovaných v garáži:

6. srpna 2017