Požár zemědělského areálu, při němž v Ratibořicích u Jaroměřic nad Rokytnou uhynulo šest tisíc kachen. | foto: HZS Kraje Vysočina

Při požáru v zemědělském areálu na Třebíčsku uhynulo šest tisíc kachen

  • 6
Při požáru v Jaroměřicích nad Rokytnou v noci uhynulo šest tisíc kachen. Oheň zachvátil zemědělský objekt v místní části Ratibořice. Příčinu vzniku požáru hasiči dosud neznají.

V zemědělském areálu začalo hořet zhruba půl hodiny po půlnoci. Na místo vyjely tři hasičské jednotky z Jaroměřic, Třebíče a Moravských Budějovic. Stavení ale hasiči už nezachránili.

„V době našeho příjezdu byl celý objekt v plamenech. Požár byl v poslední fázi, začínaly se hroutit zdi,“ uvedla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Hasiči nasadili několik proudnic, oheň se jim přesto podařilo dostat pod kontrolu až po dvou hodinách. Až do rána pak rozebírali zbytky konstrukce a dohašovali drobnější ohniska požáru.

Škoda, kterou oheň napáchal, byla předběžně vyčíslena na 3,13 milionu korun. „Je ale opravdu jen předběžná. Může se ještě měnit nahoru i dolů,“ dodala Musilová.

Už v noci byl na místě vyšetřovatel. Proč začalo hořet, ale nezjistil. A moudřejší nebyl ani během středečního rána, kdy se na místo znovu vrátil.

„Příčiny a okolnosti vzniku požáru stále zjišťujeme,“ vzkázala mluvčí hasičů.